Ultima actualizare: ieri, 16:26
Locale

FOTO. Angajații DJST Satu Mare, în grevă japoneză. Nu s-au plătit salariile la timp

Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Satu Mare se află în grevă japoneză din cauza neplății salariilor angajaților. Acțiunile de protest au loc la nivel național, în cadrul Direcţilor Judeţene Sport şi Tineret.

,,Având în vedere neplata salariilor angajaţilor în data de 14.03.2018, fără a fi anunţat alt termen de plată, anunţăm organizarea unui protest sub forma de – GREVĂ JAPONEZĂ – în toate instituţiile din Sport şi Tineret, pentru data de 16.03.2018. Angajaţii vor purta banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de NERESPECTAREA de către angajator a obligaţiilor legale şi a celor stabilite prin contractul colectiv de muncă privind plata la timp a drepturilor salariale.

Programul acţiunilor de protest pentru perioada următoare:

Grevă japoneză – 16.03.2018, Miting de la Ministerul Muncii – 28.03.2018 / Pichetarea unităţilor din Sport şi Tineret / Marş către instituţii – delegaţii SNST depun memorii cu revendicări la Guvern, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei şi la Camera Deputaţilor.

SNST atrage atenţia că nemulţumirile membrilor, aşa cum au fost transmise din toate judetele ţării, au ajuns la un nivel maxim, iar ignorarea acestora şi lipsa unor acţiuni imediate va duce la declanşarea unor conflicte, la escaladarea tensiunilor şi la manifestări spontane de protest, care pot fi urmate de boicotarea competitiilor sportive şi a activităţilor de tineret. Lipsa totală a unor răspunsuri şi soluţii, alături de amânarea întâlnirilor solicitate de sindicat cu conducerea, pot avea ca urmări reacţii în lanţ, care pot duce la blocarea totală a activităţii din Sport şi Tineret”, anunță Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST – în calitate de reprezentant al membrilor săi.

Un comentariu

  1. Johny Bravo Răspunde

    Și mă gândesc că în continuarea protestului luni va fi muncă în stil japonez. Numai tineri și sportivi în poză! Chiar ce fac toată ziua că eu nu-mi dau seama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.