Ultima actualizare: azi, 15:15
Locale

FOTO. Despre ”Crimele Revoluției Române”. Grigore Cartianu și-a lansat cărțile la Satu Mare

Ziaristul Grigore Cartianu și-a lansat în această după-amiază, sâmbătă, 10 martie, la Satu Mare, cele mai reprezentative lucrări care au ca temă Revoluția Română din 1989. În cadrul evenimentului ce a avut loc la Muzeul Județean Satu Mare, reputatul jurnalist a vorbit despre cele patru cărți ale sale, meticulos documentate, despre evenimentele din Decembrie 1989:  “Sfârșitul Ceaușeștilor”“Crimele Revoluției”“Teroriștii printre noi” și “Cartea Revoluției”.

Evenimentul a fost prezentat de scriitorul și directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, care a vorbit despre importanța și valoarea lucrărilor semnate de Grigore Cartianu.

În luarea de cuvânt, omul politic și avocatul Adrian Cozma, a vorbit despre deosebita organizare a evenimentului, subliniind faptul că românii trebuie să cunoască în detaliu ce s-a întâmplat cu adevărat în Decembrie 1989 și care au fost urmările Revoluției Române.

De asemenea, evenimentul a cuprins o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri).

Cărțile din seria de autor Grigore Cartianu

„Sfârșitul Ceaușeștilor” – vol. 1 din trilogia “Misterele Revoluției”. Este povestea tragică și grotescă a unui cuplu dictatorial care se credea nemuritor. O carte de mare impact în România, cu vânzări de 147.000 de exemplare. Publicată în tiraje de mii de exemplare în Italia și Brazilia; în curs de publicare în alte țări europene.

„Crimele Revoluției” – vol. 2 din trilogia “Misterele Revoluției”. Un volum de investigație care a schimbat profund percepția românilor despre evenimentele din decembrie 1989. O decriptare a diversiunilor FSN-iste, majoritatea televizate, care au dus la asasinarea a 957 de oameni. Și o concluzie crudă: cei care pozau în salvatori erau, de fapt, ucigași cu sânge rece, executanți și beneficiari ai unui plan sovietic insuportabil de cinic.

„Teroriștii printre noi” – vol. 3 din trilogia “Misterele Revoluției”. Revoluția tragică și comică la Sfântu Gheorghe, Brașov, Focșani, Buzău, Galați, Brăila, Constanța sau Mizil. O colecție de întâmplări atent investigate, care descriu atmosfera suprarealistă în care oameni nevinovați au fost împușcați, înjunghiați sau linșați.

„Cartea Revoluției” – o ediție enciclopedică, tipărită în condiții de lux, care strânge între copertele sale cele 1.600 de pagini ale celor trei volume din seria “Misterele Revoluției”. Lucrarea, o adevărată bijuterie, conține peste 300 de imagini istorice sau inedite.

„Jurnalul unui puci ratat” – relatarea la cald a crizei politice din vara anului 2012. Volumul cuprinde editorialele scrise de autor zi de zi, timp de trei luni, și publicate în ziarul “Adevărul”, pe care-l conducea în calitate de redactor-șef. O carte-document.

*„Miracolul din noiembrie” (în colaborare cu Laurențiu Ciocăzanu) – fabuloasa poveste a zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora română, solidarizată prin Facebook, a obținut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine luminoase și povești emoționante, oferind explicații convingătoare pentru o surpriză colosală.

“600.000” – povestea fenomenului #Rezist, cea mai amplă mișcare de rezistență civică din istoria României. O carte-manifest, scrisă la temperatura înaltă a evenimentelor trăite pe viu. Un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. Un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara.

„Hagi” – povestea vieții celui mai mare fotbalist din istoria României: Gheorghe Hagi. Un volum temeinic documentat, fără egal în privința bogăției de informații. O lectură alertă, care reface saga balcanică a comunităților de aromâni din Grecia și Bulgaria, în vremuri tragice. În 500 de pagini palpitante, autorul urmărește evoluția lui Hagi, ca om și ca sportiv, de la naștere (1965) până la retragerea de pe gazon (2001). Este o lucrare ajunsă la ediția a IV-a.

„Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun” – film pe DVD. Este reconstituirea, sub forma unei docu-drama, a ultimelor trei zile din viața cuplului ceaușist: 22-25 decembrie 1989. Regizorul Radu Gabrea a produs un video-document istoric, bazat pe scenariul lui Grigore Cartianu și inspirat de volumul “Sfârșitul Ceaușeștilor”. Filmul are 90 de minute și este prezentat în șase limbi: română, engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.

 

 

 

2 comentarii

  1. y Răspunde

    Iar apare deșteptul satului! Nici o masă fără peste nici o săptămână fără Cozma. Mă mir că a lăsat pe altul să vorbească.

  2. cititor Răspunde

    -felicitari celor care au organizat evenimentul, ar trebui sa vedem si evenimentele bune din acest oras
    -Felician Pop ar fi un administrator public al orasului foarte priceput

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.