Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Primarul Dumitru Pop, ales președintele Asociației Comunelor din județul Satu Mare

Sala Mare a Consiliului Județean a găzduit astăzi Adunarea generală a Filialei Județene Satu Mare a Asociației Comunelor din România. În cadrul întâlnirii a avut loc alegerea Consiliului director și a cenzorului. Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a fost ales președinte al Asociației Comunelor din județul Satu Mare.

Dintr-un total de 59 de comune existente în județul Satu Mare, Filiala Județeană a A.Co.R are în componență 20 de comune, 15 având drept de vot. În urma alegerilor care au avut loc astăzi, 28 martie 2018, a fost stabilită conducerea Asociației sătmărene. În funcția de președinte a fost ales primarul comunei Odoreu – Dumitru Pop, iar în cea de vicepreședinte – Mihai Găman, primarul comunei Dorolț. Asociația are 3 vicepreședinți: Monica Sobius (Tarna Mare), Traian Ciurdaș (Bârsău) și Balog Francisc (Hodod). Elisabeta Gaspar este cenzorul Asociației.

Pataki Csaba, președintele CJSM, a amintit în deschiderea evenimentului că este în dezbatere parlamentară Codul Administrativ și că este nevoie de implicarea reprezentanților UAT-urilor pentru ca în final această lege să fie cât mai aproape de nevoile administrațiilor publice locale.

„La nivelul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, unde mă implic activ în calitate de vicepreședinte, încercăm să influențăm această lege, care va fi „biblia” noastră în următoarele decenii, astfel încât să fie cu adevărat utilă tuturor entităților. Vă recomand însă să vă asociați, deoarece în acest fel veți reuși mai ușor să accesați inclusiv fonduri europene. Fiecare administrație în parte nu va avea putere de influență asupra intereselor proprii dacă nu va face parte dintr-o formă asociativă. Suntem în aceeași barcă, indiferent că suntem reprezentanți la nivel de județ sau la nivel de comune”, le-a spus Pataki Csaba primarilor prezenți la întâlnire.

La eveniment au mai participat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip și  președintele Asociației Comunelor din România, Emil Drăghici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.