Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

FOTO. Someșul în urmă cu peste 50 de ani. Plin de sătmăreni la baie

La cât de periculos și lipsit de strălucire a ajuns Someșul astăzi, pe atât de strălucitor și plin de viață se prezenta râul în urmă cu mai bine de 50 de ani, fiind populat de sătmărenii dornici de relaxare și de un scăldat în adevăratul sens al cuvântului.

Această poză a fost făcută în anul 1963, în apele râului Someș din municipiul Satu Mare. Sătmărenii care au postat fotografia au rememorat perioada în care Sătmarul a știut să valorifice darurile primite de la natură.

,,Așa s-a prezentat Someșul în 1963, a fost cu adevărat curat, iar oamenii s-au distrat și s-au bălăcit în apele sale. Trebuie să mă repet de nenumărate ori, ceea ce vedeți în poză A FOST cândva!”, se arată în descrierea fotografiei.

 

 

4 comentarii

 1. Sitizen Răspunde

  Imaginea este demnă de invidie. Tanti din poza este vesela, zâmbitoare, zvelta și cu umerii atât de gingasi. Puritate feminină care a dispărut complet. Săraca fata na apucat in acele vremuri sa știe de unicarm, de borsalino și gemelli, de șaorme și cipsuri, de băuturi colorate pline de taurine și energizante care ne sudează de fotolii in fata tv-ului de unde nici cu ranga nu ne poate ridica cineva cu excepția soneriei de la usa in fața căreia sta livratorul salahor încărcat de cutii pline cu hectare de pizza și ca bonus câțiva hectolitri de Coca-Cola.
  Nu știe tanti din poza nimic. O fraiera.

 2. satmarean Răspunde

  Gradina nucilor, azi cariera privata ! Sa nu mormaie cineva ca nu este asa pana merge acolo sa vada bariera.

 3. Coco Starcu Răspunde

  Aoleo !! Am devenit nostalgici ??!!!Pai nu era comunism??Adica ,apa era curata in comunism,iar acum e murdara si infestata pentru ca e capitalism ??Aha,atunci existau legi,existau oameni care chiar respectau acele legi,dar acum cine sa se puna cu cei care polueaza apele,cu Lucut de exemplu ???Acum,daca ai 36 de lei in buzunar,te duci frumos la Aqua,te balacesti si gata !!Gratar si mici cumperi de la taraba,mai bei o bere doua si scoti din buzunar inca vreo 70 de lei,daca nu mai mult !! Cu drum cu tot te costa cam 120 de lei ! Somesul era gratis iar slanina o prajeai in varf de bat !!

 4. cârcotaş Răspunde

  Ce vorbeşti? Combinatul de la Dej polua fără restricţii(apă neagră).Bolile de piele erau problemă frecventă.Sigur că erau şi lucruri pt. care am putea fi nostalgici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.