Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO&VIDEO. Sute de sătmăreni au participat la ,,Marșul pentru Viață”

Asociaţia “ Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” şi Asociaţia “ProVita” au organizat “MARŞUL PENTRU VIAŢĂ”, eveniment ce are loc în aproximativ 300 de oraşe și localități din România și Republica Moldova. În municipiul Satu Mare, evenimentul a debutat în această după-amiază, sâmbătă, 24 martie, la ora 12.30, pe platoul din fața Muzeului Județean, acolo unde sute de participanți au spus DA mișcării pro-viață.

Marșul pentru viață este la a VIII-a ediție națională, Satu Mare fiind printre orașele organizatoare încă de la prima ediție, alături de București și Timișoara. Tema de anul acesta a Marșului a fost „O lume pentru viață”. În Satu Mare punctul de pornire al Marşului a avut loc pe platoul din faţa Muzeului Județean de pe strada Vasile Lucaciu, iar de acolo participanții au pornit în marș spre centrul municipiului.

„Marșul pentru Viață” are loc anual, în preajma Praznicului Buneivestiri, cu scopul afirmării dreptului la viață al tuturor persoanelor începând de la momentul concepției şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți creştine solide şi sănătoase. Marșul pentru viață este o manifestație neconfesională, dar este deschisă participării tuturor confesiunilor creștine.

România a înregistrat în anul 2008 cea mai ridicată rată de avort din Europa: 578 de avorturi la 1.000 de naşteri, media UE fiind de 228. In ultimii 50 de ani, numărul de avorturi înregistrate oficial în România a depăşit 22 de milioane dar numărul real al acestora este mult mai mare. Scopul mișcării pro-viață este ca toți oamenii să valorizeze viața în mod
firesc și ca valorile pro-viață să fie recunoscute ca firești pentru om și societate – așa cum sunt în realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.