Ultima actualizare: azi, 21:52
Locale

FOTO/VIDEO. TIR blocat lângă podul Decebal. GPS-ul l-a indus în eroare pe şofer

Un TIR a blocat străduţa situată între podul Decebal și Finanțele din muncipiul Satu Mare. Șoferul din Braşov mergea spre Baia Mare și susține că GPS-ul l-a îndrumat să o ia pe sub podul Decebal şi pe urmă l-a îndrumat către Finanţele din Satu Mare. Aici şoferul a văzut indicatorul cu intrarea interzisă, fiind sens unic, şi a încercat să întoarcă. A dat cu spatele pe str. Aurel Popp încercând să întoarcă. TIR-ul fiind lung, a urcat cu roţile din faţă pe spaţiul verde, dar a rămas împotmolit.

Acum se aşteaptă intervenţia unui autospeciale pentru a tracta TIR-ul.

Şoferul a fost amendat de poliţişti.

14 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  Futu-i mama lui de GPS! Asemenea “greșeli” se întâmplă tot mai des, culmea, nimeni nu ia măsuri!
  Poliția (aia națională, reală, nu gardienii publici) n-au timp că stau la pândă, iar incompetenții de la locală, freacă menta gata frecată! Noroc că le-au mărit salariile (gardienilor publici), acum se pot plimba liniștiți!

 2. mihai Răspunde

  Ce cauta camionul in centru, 160 lei amenda ?
  Vad tiruri pe str. Fabricii circuland nestingherit dinspre Petea si trecand pasajul (Incarcare limitata la 7.5 Tone) le opreste oare cineva ?

 3. abc Răspunde

  Noroc cu GPS-ul că au pe ce da vina. Dar totuși de unde și cum plm a ajuns pe sub pod? Indicațiile în GPS erau din 87 de dinainte de inaugurarea podului că de atunci se circulă așa acolo?

 4. Marian Răspunde

  Hai sa va explic cum sta treaba, dacă vi din Cluj cu camionul și vrei sa ajungi la Petea GPS-ul te duce peste podul Golescu pe lângă piața mare smd. pana la Petea, aici intervin indicatoarele care te dirijează peste podul Decebal ca să ajungi la Petea dar după ce treci podul te așteaptă o surpriza când un indicator te baga prin oraș pentru direcția Petea, este foarte derutant. Lipsește cu desăvârșire indicatorul Petea “camioane” către Botiz mulți șoferi fără experienta se pierd și fac tot felul de manevre ca să iasă din încurcătură. Asa lipsește și indicator către Baia Mare prin Odoreu din sensul giratoriu de pe odoreului. În Botiz este un indicator către Odoreu dar acel drum este impracticabil, practic te trimite spre Odoreu pe un drum de pământ iar celalalt care este foarte bun nu este marcat deloc.

  • Johny Cash Răspunde

   Orice spui niciodată nu se circula pe la finanțe locale cu TIR-uri. Dacă vroia să ajungă la Baia Mare și probabil venea dinspre Cluj bvoul de șofer după ce a traversat podul Decebal a virat la dreapta în loc să meargă drept înainte. Restul sunt povești de adormit copii cu GPS-ul. Înainte de GPS cu se descurcau șoferii? Nu se face un traseu, voi nu vorbiți între voi? Și dacă GPS-ul îți spune să intri în Someș așa faci?

  • Unu' Răspunde

   Hai să-ți explic cum stă treaba: GPS-ul are o setare unde setezi ce vehicol conduci: bicicletă, motocicletă, autovehicul mic, bus, camion și te ghidează exact pe unde ai voie să mergi!
   Nici eu n-am știut de respectiva setare, unii dintre cei de-aici m-au luminat, am căutat în setări și am găsit! Dar eu nu conduc camioane, ci doar vehicule mici! Am pățit să mă rătăcesc, chiar și cu GPS-ul, dar am mers până unde m-am putut întoarce în siguranță și am revenit pe traseul corect, fără să trec ca boul pe unde mă taie capul!
   Ș-apoi mai sunt indicatoarele, pe care mulți tiriști le ignoră pur și simplu! Nu există indicatoare pentru camioane acolo unde camioanele n-au ce căuta! E logic! Dar tot așa de adevărat e că lipsesc unele indicatoare, în locuri esențiale, dar dacă Poliția e ocupată cu pânda vitezomanilor și gardienii publici doar se plimbă, cine să bage în seamă asemenea aspecte?

 5. Sergiu Răspunde

  Salutare ! Lucrez pe camion si fac mult extern ! In Fr., Gr., It., Uk. si altele, daca patesti asa ceva, politia te dirijeaza si iti faciliteaza conditi ca sa revi pe traseu. Bineinteles daca nu o faci intentionat ! La noi in Ro., te amendeaza ! Mai avem mult pana departe !

  • mihai Răspunde

   Daca in tarile enumerate de tine vrei sa intorci intentionat pe un spatiu verde nu patesti nimic ? Daunele cine le suporta ?

  • Unu' Răspunde

   Data viitoare încearcă să mergi cu camionul prin centrul unui oraș de dimensiunea sătmarului și apoi împărtășește experiența cu noi …

  • Romanika Răspunde

   Salutare Sergiule, crema șoferilor pe TIR! Azi am trecut pe acolo și minunea de urme lăsate de ”colegul” din BV în tranzit către BM și acum este acolo. În Fr., Gr., It., Uk. și altele unde tu umbli tot așa este? Mă îndoiesc. După o amendă de te-ndoaie și după ce remediezi problema te însoțește până la limita localității. Ca să nu cumva te întorci. Never. Și noi așteptăm pe ”colegu” mâine-poimâine să revină? Sau ”parcăm” în Piața Sfatului cum a făcut și el? Tu chiar crezi că alții nu umblă pe afară?

 6. ghetuli Răspunde

  sigur este sofer pe tir?
  atata gandire ?
  sa întorci unde nu ai spatiu?
  jenant … faci de ras soferii care pot sa conduca un tir

  • Johny Cash Răspunde

   Conduce și ăsta pe jocurile de calculator. Nu vezi că poți scrie orice. Cine poate verifica?

 7. george Răspunde

  taceti ma in pl mea de sparti ca naveti nici o treaba cu viata asta toata vremea vo pierdeti cu comentari inutile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.