Ultima actualizare: azi, 13:36
Locale

PROTEST. Zeci de poliţişti din Satu Mare merg la pichetare la Bucureşti

 Zeci de poliţişti din Satu Mare merg la la Bucureşti să picheteze sediul ministerului Afacerilor Interne. Sindicatul Europol Satu Mare s-a angajat să participe cu până la 50 de poliţişti din judeţ.

Opt sindicate din Poliţie au încheiat un protocol de colaborare, obiectivul fiind crearea unui cadru juridic pentru soluţionarea revendicărilor comune printr-un protest de amploare ce va avea loc pe 24 martie. Pe 22 şi 23 martie, dar şi în intervalul 26-30 martie vor fi pichete la sediul MAI.

Printre obiectivele comune ale celor opt sindicate din Poliţie se numără şi „asigurarea sprijinului reciproc în vederea revendicărilor comune privind drepturile şi interesele poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, şi indentificarea unor solţii de unificare a micării sindicale din MAI”, se arată într-un comunicat, remis, joi, de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, „Alexandru Ioan Cuza”.

Sindicaliştii spun că sunt nemulţumiţi de finanţarea actuală a MAI, pentru asigurarea cheltuielilor de personal şi a cheltuilellor materiale necesare unităţilor din subordine.

„Vrem o salarizare adecvată a personalului pe care îl reprezentăm în cadrul familiei noastre ocupaţionale şi includerea în grila aferentă Legii-cadru 152/2017, cu 85% din cuantumurile prevăzute pentru anul 2022. Solicităm dotarea logistică în raport cu riscurile şi complexitatea misiunilor poliţieneşti, pentru a nu fi afectată capacitatea operaţională şi pentru a se asigura protecţia fizică a poliţiştilor”, se mai arată în cumunicatul sindicautului „Alexandru Ioan Cuza”.

Cele opt sindicate care au semnat protocolul sunt Federaţia Sindicală Naţională a Poliţiştilor, Federaţia Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor, Federaţia „Sed Lex”, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Unipol, Europol, Diamantul şi Sindicatul „Onoare şi Respect.

8 comentarii

 1. Dr. Alban Răspunde

  Hoți in hainele statului.
  Dracu sa le ia.
  Rusine…niste gunoi de oameni.
  Fura si iau mita de nu e adevarat.
  Va veni si vremea voastra…acolo sus !!

 2. vai de capul nostru Răspunde

  da ma poate asa este, dar un doctor de la urgenta care ia 15000 lei, un doctor de ambulanta , tot pe acolo, un asistent de pe ambulanta 7000( sapte mii lei + bonuri de masa) un asistent spital care arata buzunaru la peste 4000 lei salariu, da aia ce spui ma? cata mita ai dat la politie, jandarmi, pompieri, sau esti ceva frustrat care a dat examen sa ajunga acolo si ai picat ca te bazai numai pe pile?

 3. DRIVER Răspunde

  Caracterul meu NU ma lasa sa fiu sau sa vreau sa fiu militian.
  Niste jigodii de specie de (om) ..nu sunt declarate oameni.
  Nu am vorbit de ambulantier sau de pompier, am facut armata la pompieri…tot respectul ptr ei si doctori.
  Vorbesti prostii. Nu se compara doctor sau pompier cu un militian prost care iti da amenda ptr ca trebe bani la buget.
  De fapt ma pis pe natia lor de militieni sau finantisti (gunoaie..jigodii) ..sunt angajat la o firma de it din strainatate cu salar foarte bun.
  Ma deranjeazA ca aceste gunoaie de militiani sug banii contribuabililor…pe degeaba.

 4. Tepes Răspunde

  Mai driver sau dr alban, i a sa le sugi tu ceva la militienii aia pe care esti frustrat, analfabet ce te a facut mata aia jegoasa! Cum poti sa te numesti mare it ist cand tu esti semi analfabet? Aici stii sa comentezi, cand te opreste un militian de ala nu iti mai incape un ac in fundicul ala deformat ce l ai…sobolan de calculator ce esti!!! Varsa ti oful aici ca in societate sigur esti un sobolan care nu e bagat in seama si fura curent pe la colturi!!! Doamen mare i gradina domnului…

  • Unu' Răspunde

   Oi fi având tu dreptate, pe undeva, dar ce-ai cu biata limbă română?
   Îl acuzi pe prostănac de analfabetism și tu scrii “mata”? Și de ce folosești spațiul în locul cratimei?

   Dacă ești un OM cu puțină onoare, nu mai pune botul la toți fraierii, lasă-i să-și consume ficații, că neuronii-s puțini!

 5. Rodica Răspunde

  Nu v-ar fi rusine , sa va fie ? Voi cereti drepturi salariale si conditii ? Atunci omu de rand , angajat ce primeste minimul pe economie si lucreaza peste norma in conditii vai mama lor , unde sa picheteze si cui sa ceara salarii si conditii ? Cat tupeu mai aveti – toti bugetarii – cu salarii grosolane ? Voi sunteti constienti ca fara contributiile privatului la bugetul de stat sunteti terminati ? Voi cu ce contribuiti la bugetul statului ? Ce produceti voi ca sa pretindeti tot timpul ceva ? Va mai rabda mult pamantul asta ?

  • cârcotaş Răspunde

   Păi nu vezi din comentarii că toţi îşi compară pretenţiile cu cei care au reuşit să-şi tragă salar de salar?Pe undeva ,nu că-i mic salarul dar ăia uite cât au!Se va duce naibii ţara asta!Poate că cererile sunt îndreptăţite dar când s-au propus diverse grile toată lumea a avut ceva de obiectat-Parcă-i mai bine aşa pe N.V.

 6. 007 Răspunde

  Mai,mai,cand citesc ce le debiteaza…nu nu mintea,asta-i sigur, la cati-va ,,teleghidati”ai soartei,auzi mai frate chiar impotriva politiei,care de bine de rau ne mai protejeaza de ciudatii speciei,parca-mi vine sa-l citez pe un mucalit ,care privind un televizor intr-un supermarchet,unde un politician infractor si cu a nustiu cata nevasta, tinea un discurs ,zice,,f..uva-n gura pe toti, neam de curve si de hoti”.De ce ?Pai numai indivizi din aceasta teagma nu suporta ordinea de drept.
  P.S.Scuze pentru vocabularul neacademic,dar pitecantropii astia vad ca doresc sa ne facem dreptate singuri.Eu unul chiar as vrea chestia asta,nu ca ma consider un justitiar, dar ,Doamne,Doamne ce curata ar fi lumea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.