Ultima actualizare: ieri, 19:41
Locale

Lucrările la centura municipiului Satu Mare încep în mai

Lucrările efective pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare vor demara în cursul lunii mai. Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că se mai așteaptă 2 autorizații, după care se vor putea demara lucrările.

Cu privire la banii pentru expropieri, Adrian Albu a declarat că până în momentul de față nimeni nu a primit despăgubiri. Se va forma o comisie care se va ocupa de distribuirea sumelor, după care oamenii vor trebui să semneze procesele verbale necesare.

10 comentarii

 1. Alex Răspunde

  Abia astept sa vad, pe centura, fetitele ridicand fustitele…nu stiu de ce am scris asta, poate de bucurie ca incep lucrarile.

 2. Norick Răspunde

  In mai ??? Aiaiaiai Si pana atunci ?? Vremea este potrivita – nu-i frrig , nu-i cald.. In mai o sa veniti ca se intarzie autorizatia, pe motiv de lipsa cerneala in stampila – dupa aia vine vara – e timpul concediilor , 2 luni pauza – in septembrie incepe scoala si vin ploile….Poveste fara sfarsit… :-))))

  • y Răspunde

   Stai liniștit @Norick că nici centurile Bacăului sau Sucevei nu-s gata. Tot așa făcute prin CNADNR cu termen de finalizare exact la fel 36 de luni. Nu vreau să te necăjesc dar lucrările au început în 2003 și sunt realizate la nivel de 10%. Acum s-a scos din nou licitația pentru modificarea modificării proiectului. Cred că o să avem timp destul să comentăm și să ne lamentăm. Să nu am dreptate.

 3. alex Răspunde

  Deja sunt afara cu utilajele in spate la m.16,acuma ce e adevarul?

  • y Răspunde

   Adevărul probabil este că ei se vor preface că lucrează iar statul se va preface că plătește lucrările. Acum tu chiar crezi că îi lovește boala muncii de Florii și de Paște?

 4. Liberalul Răspunde

  În mai ,da, dar in ce an ?.
  Sa stim si noi ,2018 nu precis.

 5. Ion Răspunde

  Cand caravana trece cainii latra…

 6. Ion din Mai Răspunde

  Nu pot sa repare un pod.pe care il tot repara de 5 ani.Si or sa faca centura lui peste…..

 7. expropriat Răspunde

  Am evitat să-mi expun cazul din motive care nu se pot explica în câteva cuvinte…Am fost expropriat din greşeală pentru obiectivul de mai sus,O lege draconică a exproprierii pe cauză de utilitate publică (L255/2010) a făcut ca pt. o lună de zile terenul meu cu o casă construită legal să intre în posesia statului deşi nu se afla pe culoarul de expropriere şi nu fusese evaluat.Prin demersuri personale am reuşit să obţin o corectare a erorii dar trebuie menţionat că atât primăria cât şi Prefectura au refuzat, în mod tacit,să mă ajute deşi insistenţele mele au depăşit chiar limita ,,bunului simţ”.Juridic vorbind singura cale rămasă era contestaţia la executare.Sună sinistru nu-i aşa domnule Albu?Ei bine,cu această ocazie,cu drumurile mele pe la Prefectură
  şi primărie m-am convins în mod definitiv de incompetenţa funcţionărimii locale.În primul rând nu cunoşteau legea şi dedesupturile ei.În al doilea rând voiau să-şi acopere greşeala printr-o manevră instutiţională care să o repare pe ascuns şi ilegal.De ce?Pentru că ,în situaţia mea, eu însumi mai cunosc două cazuri.Absolut jenant pentru o instituţie care vrea să facă şi să dreagă dar să nu fie în stare să alcătuiască o listă de expropriaţi.Ce poduri şi centuri să faci cu aceşti amatori?Un portal de ştiri nu este un loc potrivit pentru un asemenea comentariu dar,credeţi-mă,nicăieri nu este.Nu am fost băgat în seamă nici la primărie nici la prefectură.Ambele instituţii credeau că se rezolvă situaţia prin însăşi absurditatea şi evidenţa ei.Despre înţelesul şi efectul legii …nimic!Oameni din instituţiile amintite pe care îi cunosc,pe care i-am întâlnit sau care sunt apropiaţi familiei au manifestat o atitudine de indiferenţă şi blocaj profesional strigător la cer.Şi acesta nu e singurul caz cu care m-am întersectat cu primăria şi prefectura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Iluminat public cu LED-uri la Satu Mare. Economie de 70% la factura de curent

Primăria Satu Mare a pregăteşte schimbarea iluminatului public din municipiu, prin montarea unor corpuri de tip LED- care vor duce...

Închide