Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Opriți risipa alimentară! ShareFood, aplicația care oferă săracilor o masă caldă

ShareFood este o aplicație telefonică prin care românii se pot alătura unei comunități extinse de oameni ce donează mâncare celor nevoiași. Cu sediul în Cluj Napoca, asociația O Masă Caldă are extensie și în Satu Mare, unde săptămânal se pregătesc sute de porții de mâncare pentru oamenii aflați în dificultate.

ShareFood, împarte mâncare cu cei săraci!

Asociația O Masă Caldă a dezvoltat aplicația ShareFood din două motive: reducerea risipei alimentare și crearea unei rețele extinse și accesibile de donatori și beneficiari de hrană.

“De când am lansat programul O Masă Caldă, în urmă cu aproape 5 ani, ne-am asumat ca obiectiv și combaterea risipei de hrană. Până acum, acest obiectiv a fost integrat în modul în care facem cumpărături pentru bucătăriile în care gătim beneficiarilor noștri, timp în care ne-am construit o rețea de producători de hrană (restaurante, magazine mici și mari, producători, firme de catering) care doresc să contribuie la acoperirea mai bună a nevoii de hrană în comunitate, dar și de beneficiari (ONG-uri, centre de zi sau centre de găzduire permanentă, instituții care oferă servicii sociale). Astfel, această aplicaţie a venit firesc, ca o extindere a activităţilor noastre”, a declarat George Jiglău, membru fondator Asociaţia O Masă Caldă.

Cui se adresează

Aplicaţia ShareFood se adresează persoanelor juridice din zona alimentaţiei publice, organizare evenimente, precum: firme de catering, restaurante, hipermarketuri care comercializează mâncare caldă.

Cine sunt beneficiarii

Beneficiarii acestor donații ar putea fi: asociaţii/organizaţii/instituţii care au ca scop susţinerea persoanelor defavorizate din cadrul unei comunităţi, fiind incluşi aici copii, tineri şi persoane cu o situaţie materială precară, şomeri, vârstnici şi persoane fără adăpost, persoane abandonate, familii cu venituri mici… etc.

Unde este disponibilă

Aplicaţia este accesibilă în întreaga țară. Este disponibilă pentru device-uri cu sistem de operare Android.

“Aplicaţia ShareFood este rezultatul unei munci de echipă, care, pe parcursul unui an de zile, a sucit pe toate părţile posibilele probleme pe care le poate întâmpina implementarea ei, plecând de la transport şi până la corectitudinea şi onestitatea donatorilor şi beneficiarilor. Le mulţumim Andreei Rusu şi lui George Gînguţă pentru că au crezut în idea noastră şi şi-au asumat, voluntar, multe, foarte multe ore de muncă pentru transformarea acesteia în realitate. O realitate numită ShareFood, disponibilă în Google Play/Store”, a declarat Raimonda Boian, membru fondator Asociaţia O Masă Caldă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.