Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

PANICĂ. Salam infestat cu pestă porcină, descoperit în Satu Mare

La vama Halmeu, județul Satu Mare a fost depistată o cantitate de salam infestat cu virus de pestă porcină, adus de un cetăţean din Ucraina, astfel că marfa a fost confiscată, se arată într-un comunicat transmis joi de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA.

„Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, au pus în evidenţă prezenţa virusului pestei porcine africane, într-o probă recoltată dintr-un salam, confiscat de la un cetăţean din Ucraina”, se arată în comunicat.

Respectivul produs făcea parte dintr-un lot de produse alimentare confiscate, în data de 26 martie, de către autorităţile vamale.

„Conform procedurilor, produsele confiscate au ajuns la inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Postului de Inspecţie la Frontieră Halmeu (judeţul Satu Mare), care le-au trimis DSVSA Satu Mare pentru distrugere prin incinerare. Probe recoltate din acest produs se află acum la Institutul de Diagnostic şi Sanătate Animală, Laboratorul Naţional de Referinţă pentru pesta porcină africană, pentru confirmarea diagnosticului”, se mai arată în comunicat.

Potrivit ANSVSA, acest rezultat de laborator „vine în spijinul ipotezei rezultate în urma investigaţiilor echipei de inspectori ai DSVSA Satu Mare, întreprinse în urma confirmării, anul trecut, a primului focar de pestă porcină africană din ţara noastră, că virusul bolii a fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală contaminate, provenite din Ucraina”.

Un comentariu

  1. ? Răspunde

    ”Infestat cu virus”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.