Ultima actualizare: azi, 22:39
Locale

PERICOL. Târgurile de animale din județ, închise! Pesta Porcină amenință

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la apariția a încă unui focar de Pestă Porcină Africană, în localitatea Bercu, aglomerările de animale și expozițiile de animale, din localitățile Botiz, Turulung, Halmeu, rămân închise. În localitățile cuprinse în zona de supraveghere, având o rază de 10 km, este interzisă scoaterea animalelor din exploatațiile non profesionale, precum și orice fel de mișcare a suinelor în localitate sau între localități.

”Atenționăm și pe această cale toți crescătorii de suine, atât cei din exploatațiile profesionale, cât și cei din exploatațiile non profesionale, că orice suspiciune de boală sau îmbolnăvire la porcine, va fi anunțată imediat medicului veterinar concesionar, medicului veterinar oficial, precum și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare”, este mesajul DSVSA Satu Mare

Suinele domestice din exploatațiile non profesionale trebuie ținute obligatoriu numai în spații închise, iar acestea nu vor fi hrănite cu resturi alimentare provenite din mâncarea gătită în familie. Se va evita contactul suinelor domestice cu porcii mistreți. Scroafele / vierii nu vor fi scoase / scoși din exploatație în scopul montei cu alte suine provenite din alte exploatații.

Pentru orice fel de sesizări, reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956 .

 

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Incet, incet porcul romanesc va deveni un animal sacru. Daca mai pluteste in aer pesta porcina mult timp, va incepe si el sa moara de batranete si nu de cutit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.