Ultima actualizare: ieri, 17:51
Locale

Peste 200 de poliţişti vor patrula în Satu Mare, de Florii

În perioada 31 martie – 2 aprilie, peste 240 de poliţişti sătmăreni vor acționa, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum și protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât întreaga comunitate să se bucure în siguranță de această sărbătoare.

În perioada 31 martie – 2 aprilie a.c., peste 240 de poliţişti vor acţiona, cu peste 45  de autospeciale, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special, în apropierea lăcaşurilor de cult unde vor fi organizate manifestări religioase prilejuite de Sărbătorirea Floriilor şi în locurile unde se vor desfăşura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

De asemenea, polițiștii vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei atitudinii prudente în traffic.

Pentru a vă bucura în linişte de sărbători, poliţiştii vă recomandă:

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Sursa: Poliţia Satu Mare

5 comentarii

 1. Sitizen Răspunde

  De ce nu zilnic?
  De ce doar de florii?
  Au plătit bisericile ceva in plus pentru a avea liniște și consens atunci când trebuie înstărite vistieriile de către enoriașii infantili cerebral?
  Sau acesta este anunțul cu litere mari menit săi țină acasă pe interlopii, Cerșetorii și curvele jegoase din centrul vechi?

 2. Zoltan Răspunde

  Cam puțini la câte nebunii se întâmplă !!!

 3. Ervin Răspunde

  Peste 200 de politisti, buna gluma…

 4. Sitizen Răspunde

  La biserica vis-a-vis de popular erau in total 5-6 cu tot cu cei de după curba de lângă liceul Kölcsey Ferenc. Curios însă cum vor sa para nu numai ungurii dar toți catolicii laolaltă extrem de importanți prin cerințelor dânșilor de a fi protejați de către poliția Română. Demn de invidiat a fost și la dezvelirea statuii lui Szécsény atitudinea romanilor adevărați care in unanimitate iau ignorat pe acești iredentiști cu pretenții fie locali fie de dincolo de granițe. Felicitări tuturor celor care prin ignoranta lor ai reușit sa le arate ungurilor de pretutindeni ca romanii adevărați sunt o nație docilă și toleranta, o nație majoritara fără echivoc care atunci când e nevoie își arată adevarata mândrie naționala așa cum și astăzi au făcut-o.
  Bravo.

  • y Răspunde

   1. Liceul Kölcsey s-a mutat în clădirea de lângă Poliție de vreo 3 ani. Clădirea de lângă Casa Meșteșugarilor este exclusiv al Liceului Reformat.
   2. Confom ”supercalculelor superștiințifice” numai de preoțime (indiferent care) știute, de fapt Paștele ar trebui sărbătorit de toți acum. Când pomenești de toleranța asta mult trâmbițată de tine ia verifică tu te rog oare de ce este totuși decalajul de o săptămână! Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sătmărean prins în Petea cu un Lexus furat din Franţa

olițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea - I.T.P.F. Sighetu Marmației au indisponibilizat un autoturism marca Lexus, în valoare de...

Închide