Ultima actualizare: azi, 20:51
Locale

Peste 98% dintre beneficiarii de ajutor social din Satu Mare nu își găsesc loc de muncă

În cursul anului 2016 în evidenţele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare s-au aflat un număr de 6032 de persoane beneficiare de ajutor social, iar în cursul anului 2017 numărul acestora a fost de 5066 persoane. După noua procedură de profilare, implementată anul trecut, a rezultat că peste 98% din beneficiarii de ajutor social din Satu Mare nu își găsesc loc de muncă.

Șomerii au putut apela la ajutorul autorităţilor dacă sunt în căutarea unui loc de muncă, însă, pentru a putea oferi sprijin acestor cetăţeni, AJOFM a trebuit să ţină cont de anumite criterii, stabilite printr-un ordin al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), apărut recent în Monitorul Oficial. Potrivit acestei proceduri de profilare, şomerii au fost grupaţi în patru categorii, în funcţie de nivelul de ocupabilitate, respectiv: „ușor ocupabil” „mediu ocupabil” „greu ocupabil” și „foarte greu ocupabil”.

Concret, persoanele în căutarea unui loc de muncă încadrate la nivelul „uşor ocupabil” sunt cele cărora autorităţile le pot găsi mai uşor un loc de muncă decât celor încadrate la „foarte greu ocupabil”. Astfel, în Satu Mare, în ceea ce priveşte ocupabilitatea beneficiarilor de ajutor social, ponderea numărului de persoane având nivel de ocupabilitate “FOARTE GREU” sau “GREU”, în numărul total de beneficiari de ajutor social, este foarte ridicată, 98,44 % din total beneficiari de ajutor social.

12 comentarii

 1. Radu Moldovan Răspunde

  Trantori care traiesc pe spatele nostru sunt pe o mana cu cei de la AJOFM. Medium privat resimte o lipasa acuta de muncitor si ne permitem sa dam ajutoare la mii de trantori.

 2. mipudeco Răspunde

  Sa faca obligatoriu munca in folosul societatii! Cred ca asa ceva se gaseste peste tot: parcuri, cimitire, drumuri si trotuare de curatat. Eu daca merg la magazin nu primesc paine fara bani.

 3. roxana Răspunde

  cum adică nu sunt locuri de munca?Draxlmaier este în căutare de muncitori..anvis este în căutare de muncitori,au o hală noua si nu au muncitori.si multe altele…dar e.mai usor sa stai acasa sa primesti ajutor social de cat sa mergi la munca.

 4. vasi Răspunde

  Daca le dai de lucru asa cum scrie la carte timp de 8 ore zilnic, in 2 luni renunta la ajutor si isi cauta loc de munca. Tot secretul e sa fie munciti pentru ajutorul social mai tare decat la patron.

 5. matroz Răspunde

  @all:Inteleg ca nu pot fi incadrati intr-o munca ,deoarece nu indeplinesc criteriile stabilite prin procedurile de profilare!!!!!Oare suntem sanatosi sau ne-am tampit iremediabil!Sau nu stim ce scriem!Doamne fereste si apara!

 6. Ion Răspunde

  ”Voi chiar vreti sa ii puneti la munca? cum sa faceti asa ceva cu ei? saracii… nu aveti mila de ei”
  Sa ma pis pe ei de gunoaie, nu is in stare sa faca nimic, din cauza lor muncim ca robii unii pentru niste amarati de bani… Bine ii sa stai si sa fi platit pentru asta…

 7. RENTEA Răspunde

  LA MUNCA CU EI ……………DACA NU LUCREAZA CEL PUTIN 80 ORE PE LUNA (DOVEDIT) SA NU PRIMEASCA NICI UN FEL DE AJUTOR .
  DIN CAUZA EI SUNTEM O NATIE CONDAMNATA LA MOARTE ……………

  • abc Răspunde

   Vezi că ăștia fac puradei sârguincios și în curând vom fi minoritari acasă la noi. Tu cum stai cu limba rromani?

 8. Jan Răspunde

  Ce politica gresita duce Statu Roman !
  Cum sa stimulezi nemunca, puturosenia si lenea ?!
  Da, sint oameni la 80 sau 90 de ani, singuri pe lume, sint persoane fara o mina sau picior, astia da, trebuie ajutati neconditionat.
  Dar sa platesti oameni sanatosi numai si numai pentru voturi, este o batjocura suprema la adresa celor care muncesc din greu, care mai ofera un loc de munca la citeva persoane si mai si tin bugetul de stat cu tot ce inseamna taxe si impozite !
  Desteapta-te romane !

 9. Hitler Răspunde

  Se vede cu ochiul liber că sunt mânării politice, noi criticăm, ei se fac că plouă, și își văd de șiretlicuri, avantaj la ei, dar dacă s-ar aplica legea munci pt. comunitate jumătate s-ar angaja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.