Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Poliţia explică. Scandalul cu poliţistul agresat, pornit de o femeie de 61 de ani

Poliţia Satu Mare a transmis astăzi, printr-un buletin de presă, varianta oficială cu privire la scandalul în care un poliţist a fost agresat fizic. Amintim că oamenii legii au deschis focul pentru a-i potoli pe scandalagiii, iar un poliţist a are nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Redăm poziţia IPJ:

Ieri, 28 martie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, că pe o stradă din municipiul Satu Mare are loc un conflict conjugal.

Un echipaj, format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare – Biroul de Ordine Publică, s-a deplasat la adresa indicată, pentru aplanarea conflictului.

La fața locului polițiștii au identificat o femeie, de 61 de ani, din Satu Mare, care a manifestat față de aceștia un comportament agresiv, atât verbal, cât și fizic, lovind pe unul dintre polițiști.

Alți doi bărbați, de 27, respectiv 33 de ani, fiii femeii au intervenit, lovind din spate același polițist.

Întrucât la somațiile polițiștilor, cele trei persoane nu au încetat comportamentul agresiv, unul dintre polițiști a executat 2 focuri de avertisment, în plan vertical, după care persoanele au fost imobilizate, încătușate și transportate la sediul Poliției pentru a fi audiate.

În urma lovituri primite, polițistului i s-a efectuat un control medical, iar potrivit certificatului medico-legal leziunile suferite necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar față de cei doi bărbați, judecătorul de drepturi și libertăți a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii sătmăreni vor folosi de fiecare dată toate prerogativele conferite de lege pentru a asigura un climat de liniște și siguranță cetățenilor județului, chiar dacă prin intervenția efectuată riscă punerea în pericol a integrității fizice proprii.

Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, potrivit  art. 257 alin.1 din Codul Penal: “amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violențe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârșite împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.

Art. 257, alin.4 din Codul Penal precizează că: “Faptele prevăzute la art. 257, alin.1-3, comise asupra unui polițist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”.

sursa: Poliţia Satu Mare

 

2 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Trebuie sa recunosc ca de cate ori citesc din legile romanesti ma apuca si pe mine damblaua, probabil femeia rroma nu s-a mai putut abtine cand i s-au citit articolele alea din Codul Penal si a reactionat cum a reactionat.

  2. abc Răspunde

    Cum va arăta în CV că a luat bătaie de la o babă de 61 de ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.