Ultima actualizare: azi, 14:10

olimpiada, Satu Mare, elevii calificati
Locale

Satu Mare, gazdă pentru două faze naționale ale olimpiadelor școlare

Județul Satu Mare are onoarea de a fi desemnat gazdă, în anul școlar 2017-2018, pentru două faze naționale ale olimpiadelor școlare.

Olimpiada Națională de Matematică

În perioada 3-7 aprilie 2018, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Societatea de Științe Matematice din România organizează Olimpiada Națională de Matematică 2018, cea mai prestigioasă competiție școlară de la noi din țară, la care vor participa cei mai buni elevi pe care îi are România în acest moment.

Deoarece la acest concurs vor fi selectate loturile naționale care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, Concursul European de Matematică pentru Fete, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada și la alte competiții internaționale la care țara noastră își trimite reprezentanți, în afara celor 910 de elevi și profesori din toate județele țării, vom avea onoarea să avem invitați profesori de elită din învățământul preuniversitar și universitar românesc.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare s-a pregătit ca acest eveniment să se desfășoare la cote de exigență specifice unor standarde ridicate. Astfel, Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VI se va desfășura la Negrești-Oaș, iar  Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele VII-XII în Municipiul Satu Mare. Festivitățile de deschidere vor avea loc marți, 3 aprilie, la ora 15.00 la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI și la ora 18.00 la Casa de Cultură din Municipiul Satu Mare, pentru clasele VII-XII.

Concursul va avea loc în data de 4 aprilie și se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru clasele VII-XII, respectiv la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI. În după-amiaza zilei de 4 aprilie se va realiza prezentarea subiectelor de către profesorii care le-au întocmit, la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, pentru clasele VII-XII și la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI. Proba de baraj va avea loc în data de 6 aprilie la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare. Joi, 5 aprilie, pentru elevi și profesorii însoțitori se organizează o excursie în județul Satu Mare. Festivitatea de premiere este programată pentru vineri, 6 aprilie, ora 9.00, la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI și în aceeași zi, la ora 13.30, la Casa de Cultură din Municipiul Satu Mare, pentru clasele VII-XII.

 Olimpiada Națională la discipline din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare organizează etapa națională a Olimpiadei școlare la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn, care se adresează elevilor din învățământul liceal – filiera tehnologică, clasele a XI-a și a XII-a.

Competiția se desfășoară în perioada 2-6 aprilie 2018 la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, unde sunt așteptați 60 de elevi, profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale. Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Fabricarea produselor din lemn va avea loc luni, 2 aprilie, ora 17.00, la Centrul Cultural Carei.

Elevii participanți vor susține o probă scrisă, marți 3 aprilie și o probă practică, joi 5 aprilie. Cazarea elevilor și profesorilor însoțitori se face la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, care și-a deschis larg porțile acestui eveniment, cu ospitalitatea caracteristică, pentru a primi echipajele din 16 județe ale țării. Miercuri, 4 aprilie, pentru participanții la olimpiadă este organizată o vizită la fabrica de mobilă Polipol din Foieni, la Castelul Karolyi și obiective turistice din Municipiul Carei. Festivitatea de premiere este programată pentru joi, 5 aprilie, ora 18.00, în Sala de festivități din cadrul Primăriei Carei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.