Ultima actualizare: azi, 19:28
Adapost caini Free Life Satu Mare
Locale

S.O.S. FREE LIFE: vom fi nevoiți să lăsăm liberi cei 450 de câini

Reprezentanții FreeLife Satu Mare trag un grav semnal de alarmă! Printr-un mesaj postat pe contul lor de Facebook, aceștia anunț faptul că vor fi nevoiți să elibereze 450 de câini, dacă primăria nu ia măsuri spre rezolvarea problemei cu privire la câinii comunitari.

În continuare, redăm mesajul Free Life Satu Mare:

”Dragi iubitori de animale deși am depus eforturi uriase din toate punctele de vedere se pare ca cei care ar trebui sa auda si sa vada nu vad si nu ne aud , suntem lasati sa rezolvam problema cainilor comunitari singuri invocandu-se tot felul de motive nereale , SATU MARE fiind singurul oras din Romania cu peste 100.000 de locuitori, care nu are un adapost deși legea o cere , dar nu se doreste nici colaborarea cu noi , cei existenti de peste 7 ani … noi cei care am sterilizat peste 3500 de caini , am dat spre adoptie peste 2000 si ingrijim singuri peste 450 …. dreptate unde esti ….. INTREBAREA ESTE, DE CE LA ALTII SE POATE DAR LA NOI NU …. ??? De ce noi suntem tot timpul ultimii ????
De ce in orasul nostru nu se doreste normalitatea …???
Un lucru este cert daca pana pe 31.03.2018 nu iau masuri cei din conducere , vom fi nevoiti sa lasam cei 450 de caini liberi pe raspunderea primariei …..”

27 comentarii

 1. Bahu Răspunde

  Iată asta incercam să spun , d-le city meneger ,in loc să bagi bani grei în ecarisaje ” încearcă ” să schimbi destinația acestor bani , și dă-o celor care chiar fac ceva pentru ca acești câini nenorociți să nu fie pe străzi . Am convingerea că ăsta ar fi un prim pas important pentru rezolvarea problemei .

 2. A Răspunde

  Numai ca la citymanager nu-i iese nimic din asta, de aceea vrea scandal si contract cu mixtservice, ca ala sare cu banu, ca a fost dresat de Gyuszika.

 3. Bahu Răspunde

  Acuma am văzut pe pagina web al….articolul ” Strigătul morții ” ! Acest lagăr de la Dara exista încă , pocăitului BALOGH i se permite să chinuie și să ucidă câini pe banii noștri . Ăsta era țelul tău d-le MASKULIK ? Trebuie făcut tot posibilul că acele imagini să ajungă pe unele site-uri importante pentru a-i putea opri pe criminali !

  • y Răspunde

   @Bahu. Problema e că nici cei de la Freelife nu pot sau nu vor să rezolve problema. Până nu se face un recensământ al câinilor cu stăpân obligatoriu, sterilizarea celor maidanezi și amenzi mari nu se termină povestea.
   Ia fă un calcul! Date de intrare – să zicem 1000 de câini din care 500 sunt femele. Într-un an femelele după împerechere fac minim 6 pui. Peste un an dacă nu se intervine avem 500 masculi de 2 ani, 500 femele care iar așteaptă pe băieți la ”producție” și 6 x 500 = 3000 de căței de un an din care 1500 femele. Deci în total 4000 de câini după doar un an ! La doi ani în caz optim fără mortalități ai 500 + 500 + 1500 + (500+1500) x 6 = 14500 câini ! Deci cu sterilizarea aia Freelife a făcut frecție la picior de lemn! Și am pornit la calcul cu 1000 de câini când de fapt cred că sunt vreo 10000 în oraș! Așa că ținând acolo pe căței și dându-le mâncare numai temperezi elanul. Este un sac fără fund, problema tot nu se rezolvă dar nu au preocupare și dă bine pe sticlă sau în ziare. Sterilizați-i măi odată și faceți o campanie ca lumea. Nu din asta lacrimogenă ca acum.

   • Bahu Răspunde

    @y, Nu uita că Free L , nu are sponsorizări de la Primărie . Cu banii care-i primesc ( puțini) de la unii sufletisti cam asta pot face . Mai spuneam că dacă primăria ar direcționa banii destinați ecarisajului , acestor asociații , in mod sigur s-ar face mai multe sterilizări . În plus campaniile publicitare (chiar dacă sunt lacrimoase ,cum se fac și în Occident cu efecte bune ) pentru sensibilizarea populației privind abandonul ar putea fi un alt punct spre rezolvarea problemei .

    • y Răspunde

     @Bahu, așa este. Dar ca de obicei până nu se întâmplă o nenorocire nu se face nimic. Și atunci doar câteva zile sau săptămâni. Vezi și cazul băiețelului omorât de maidanezi în București acum cred 3 ani. Și problema tot nu este rezolvată. Adevărul că pe cei de la autoritatea locală nu îi interesează. La chestia cu Dara mai ”pică ceva”, probabil. Eu nu cred că nu se poate face o campanie, cerute fonduri pentru că degeaba se rezolvă aici problema dacă în satele vecine nu.
     PS. În 2004 cu ocazia Olimpiadei de la Atena ca să nu aibă loc evenimente neplăcute grecii au otrăvit maidanezii, i-au strâns cu camioanele și au adunat munți de căței morți la gropile de gunoi. Groaznic! Dar după Olimpiadă câinii din împrejurimi au umplut repede habitatul liber. Așa că au dat la r*h*t o palmă. Problema și acum persistă la ei.

     • Bahu

      @y, Mie , îmi pare foarte rău , pentru , copilul ucis la București . Dar dacă te duci cu copilul în parc îl și supraveghezi și nu-l lași să se îndepărteze la sute de metri de tine . În parc mai sunt și alte pericole . Exemplul cu Atena ( mai sunt Rusia , Ucraina , China și bineînțeles România ) este o pată pe obrazul Greciei . Ceva exemple pozitive nu ai vrea să dai ? De la tine m-aș aștepta , totuși !

   • unu Răspunde

    Auzi, domnu y, de unde ai tras tu concluzia ca “nu pot sau nu vor” ? Ai vorbit cu careva de la Freelife? Stii exact ce se intampla? Lasa calculele cu 1000 de caini, fa calcule cum sa se faca recensamantul cainilor…recensamant pe care ar fi trebuit sa-l faca primaria cu DSV-ul.Si daca face recensamantul ce se intampla? atata vreme cat cainii cu stapan nu sunt sterilizati poti s-o…Deci sfaturi si pareri sa dai cand ai toate datele problemei si cand ai si o solutie viabila de rezolvare!

    • y Răspunde

     Auzi, @unu.Tu de unde știi că nu cunosc pe cei de la Freelife sau pe cei de la Dara. Pe cei de la Dara îi cunosc de mai bine de 15 -16 ani, mult înainte de înființarea adăpostului iar pe cei de la Freelife de 6 ani de când am luat un cățel de la ei cu contract de adopție. Mai mult n-am luat că n-am condiții și nu îmi bat joc de animal. Apropo tu ce ai făcut în acest sens ? Așa că scuză-mă…..
     Calculul am făcut ca doar ca să spun că finuț formulat dând papa la cuțu și la viteza de sterilizat cea a melcului nu rezolvăm problema veci! Soluția viabilă am scris-o. Cerut fonduri de la guvern și UE, subvenționare sterilizare și amenzi de te rupe pentru cei care aruncă cățeii aiurea pe câmp. Oricum efect va avea doar după un timp.

 4. Bahu Răspunde

  Vă rog să vă uitați pe site-ul ….! Trebuie să oprim această oroare ! Acest BALOGH ( pocăitul ) cu lagărul morții trebui să dispară din Satu Mare !

  • Tata Răspunde

   Dacă era ortodox era ok.? De ce faci discriminare religioasă ?

   • Carmen Răspunde

    Nu face discriminare religioasa.Omul s-ar astepta ca cei pocaiti sa aiba mai multa frica de Dumnezeu si sa respecte viata,ceea ce a creat Dumnezeul.Dar exceptia intareste regula. Ce-i al lui,i-i pus deoparte ( acolo sus la Sefu…).

    • y Răspunde

     Și Țânțaș e pocăit, chiar e predicator și ai văzut ce a făcut cu Hotelul Dacia.

 5. Florin Răspunde

  Toată lumea vrea banii primariei. Ca e Free Life, ca e ecarisajul. Toti sunteti o apa si un pamant. Dati drumul la caini pe strazi sa se poata semna mai repede contractul cu firma de ecarisaj. Asta se doreste de fapt.

  • Bahu Răspunde

   Primăria are bani destinați pentru problema câinilor abandonați . Eu spuneam că acești bani ar trebui direcționați spre asociații ( tip Freelife ) care se ocupă în mod civilizat de acești câini .

 6. avocat Răspunde

  De ce asociația Free Life Satu Mare prin membrii săi nu duc potăile la ei acasă ? cum adică o să dea drumul și unde, doar ei se ocupă cu maidanezi și cotarlele .

  • Judecător Răspunde

   @avocat ,Nu înțeleg ura asta care -ti pornește din rărunchi . Ar trebui să te defulezi intr-o sală de sport !

 7. A Răspunde

  Avocatule…esti trist rau.

 8. florin Răspunde

  Parerea mea este ca primaria ar trebui sa aiba propriul centru unde sa fie dusi cainii, nu sa dea banii acestor asociatii deoarece stim toti ca afacerile cu statul sunt cele mai profitabile. Iar Free Life daca nu poate duce o treaba pana la capat nu trebuia sa se apuce.

 9. y Răspunde

  @Bahu, exemple pozitive cum să nu. Exemple pozitive sunt destule spre vest. Dar pe lângă posibilitățile financiare acolo este și legislație, amenzi și condiții. Am văzut și parcuri împrejmuite cu gard în panta muntelui Montjuic destinate exclusiv câinilor! Unde nu e loc aproape deloc pentru parcare au făcut și asta pentru cetățeni! Noi nici parc cât de cât pus la punct pentru oameni nu avem. Ca să nu spun ce pățești dacă nu strângi ”producția” de pe stradă după câine. Noi aici numai drepturi avem, obligațiile cetățenești sunt facultative. Toți vrem să fim într-un fel jmekeri, dar de fapt ne furăm singuri căciula.
  Dar crezi că cei de la primăria n-au văzut asta în vest? Mă îndoiesc. Am vrea noi totul dar fără să facem ceva în acest sens.

 10. Bahu Răspunde

  @y, mă gândesc că aceste exemple servesc omului de rând , care trebuie să vadă că înafara ororilor de la Dara sunt și alte modalități de vedere lumea amicilor noștri non umani .

  • y Răspunde

   @Bahu. Exact. Oamenii deja au uitat că noi suntem de „vină” că ei, câinii există. Micul prinț al lui Saint Exupery spune la un moment dat că omul răspunde toată viața de animalul pe care l-a domesticit.

 11. Bahu Răspunde

  Micul prinț , ce minunăție . Cine dintre cei sus citați ar putea intui mesajul profund al acestei cărți ?

  • y Răspunde

   @Bahu. Cred că niciunul. Poate nici nu cunosc cartea cu toate că e lectură obligatorie cel puțin la profii și în școlile care se respectă.

 12. Cetateanu Răspunde

  Ce ati vrea sa se intimple cu maidanezi ?sa ramana pe strazi sa sperie copii si batranii, sa fie eutanasiati sau sai tinem pana la adanci batranete cu mancare ,tratamente cum nu ne putem permite sai tinem pe multi din semeni nostrii. Sunteti imposibili si exagerati rusinos !!Nu avem bani pentru pensii si oamenii sarmani ca tara merge cum merge dar voi vreti spa pentru caini mergeti in saracie de nesimtiti

 13. A Răspunde

  Cetatene….esti trist rau, cum sa nu fie bani? Tu nu te-ai uitat la congresul partidului tau? Curgea lapte si miere

 14. Satmarean Răspunde

  Domnilor! Haideti sa analizam putin situatia:Exista responsabilitatea la fiecare stapan de caine? Cati au gardurile curtii ivechite, sparte, rupte pe unde cainii au acces liber. Cate firme au asa zis caini de paza care se plimba in libertate si an de an se inmultesc.Saracii caini nu au nici o vina! Noi, Oamenii ar trebui sa fim mai responsabili si sa tinemi cainii prin curti si in țarcuri.Iar cainii comunitari,adica politistii locali sa ii amendeze pe cei care au caini in libertate la firme sau pe domeniul public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.