Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Atac în stil mafiot! Un tânăr a fost împușcat de mai multe ori de colegul contrabandist

Vadim Malogolovenko (31 de ani), un basarabean cu dublă cetăţenie, moldovenească şi ucraineană, a fost găsit cu şase plăgi împuşcate pe un deal din Bistriţa-Năsăud. Bărbatul a fost împuşcat de conaționalul său, Maxim Filioglo (40 de ani). Cei doi au tranzitat Vama Petea și au trecut prin Satu Mare, înainte de atacul armat.

Anchetatorii implicaţi în cercetarea conflictului violent izbucnit în Bistriţa între doi presupuşi contrabandişti de ţigări au refăcut în detaliu filmul atacului mafiot. Vadim Malogolovenko (31 de ani) şi Maxim Filioglo (40 de ani), cetăţenii basarabeni implicaţi în evenimentul violent petrecut în zorii zilei de 14 aprilie în satul bistriţean Cepari, au tranzitat de mai multe ori teritoriul României în perioada 2017-2018 şi există indicii, spun anchetatorii, că ar face contrabandă cu ţigări.

Ultima dată, cei doi au intrat în România prin Vama Albiţa, din judeţul Vaslui, în seara zilei de 11 aprilie, călătorind cu un autoturism Audi. Pe 12 aprilie, la ora 19.37, Malogolovenko şi Filioglo au ieşit din ţară prin Vama Petea, judeţul Satu Mare, care face legătura cu Ungaria.  Pe 13 aprilie, după exact 24 de ore, cei doi au reintrat în România pe la Petea. De această dată, s-au deplasat separat. Filioglo a trecut graniţa în acelaşi Audi, iar Malogolovenko l-a urmat la volanul unei dubiţe Volkswagen Transporter. Maşina Audi a fost parcată ulterior în centrul oraşului Satu Mare, iar partenerii de afaceri s-au deplasat mai departe cu maşina Transporter, pe traseul Baia Mare – Beclean – Bistriţa.

Pe raza comunei bistriţene Dumitra, la ieşirea din satul Cepari spre satul Tărpiu, Filioglo l-a convins pe partenerul de drum să oprească pentru a se odihni preţ de câteva ore într-o casă izolată în construcţie de pe marginea drumului. Filioglo a coborât iniţial singur din maşină, cu un rucsac în care avea un pistol Makarov cu calibrul de 9 milimetri, de provenienţă rusească, fără serie sau alte inscripţii. A mers, teoretic, să inspecteze locul de odihnă. S-a întors apoi şi i-a cerut lui Malogolovenko să intre primul în casă pentru a lumina drumul cu lanterna de la telefonul mobil.

După ce a intrat într-o cameră de la etajul 1 al construcţiei, Malogolovenko a fost împuşcat de la spate de partenerul de afaceri. Filioglo a tras şase gloanţe, dintre care patru şi-au atins ţinta, iar trei au rămas în corpul victimei, fiindu-i extrase ulterior prin intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean Bistriţa.

“Imediat după ce a fost împuşcată, victima a fugit din casă, deplasându-se pe dealul din apropiere unde l-a întâlnit pe martorul care ara terenul cu un tractor. Victima i-a comunicat martorului prin gesturi şi cuvinte că a fost împuşcat din cauza banilor şi că are nevoie de poliţie şi ambulanţă (cu o mână şi-a frecat două degete, spunând “money, money”, în timp ce cu cealaltă mână a imitat tragerea cu un pistol, folosind concomitent interjecţia “Poc!, Poc!”), folosind cuvintele “poliţia” şi “ambulanţa” care au aceeaşi semnificaţie inclusiv în limbile slavone. Persoana vătămată i-a arătat pe telefonul său mobil martorului fotografia inculpatului, concomitent gesticulând pentru a indica faptul că acesta l-a împuşcat, precum şi fotografia autoturismului marca VW de culoare roşie cu care plecase inculpatul de la locul faptei”, se arată în încheierea şedinţei de judecată a Curţii de Apel Cluj, acolo unde s-a judecat recursul făcut de Filioglo la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

La audierile ulterioare, Malogolovenko a declarat că Filioglo trebuia să-i returneze o datorie de 9.000 de euro şi că a încercat să-l omoare pentru a nu fi nevoit să-i restituie banii.  Ulterior, poliţiştii s-au mobilizat pe o rază de câteva judeţe şi au reuşit să-l captureze Filioglo după aproximativ trei ore. Cel mai probabil, atacatorul a încercat să părăsească din nou România spre Ucraina sau Ungaria. A fost prins pe raza localităţii maramureşene Seini, la aproximativ 180 de kilometri de locul tentativei de asasinat.

Potrivit anchetatorilor, Filioglo a refuzat iniţial să oprească la semnalele Poliţiei şi a încercat să scape de urmărirea oamenilor legii. A condus nebuneşte dubiţa Transporter şi a făcut mai multe depăşiri extrem de riscante, la viteze de peste 100 de kilometri la oră. A fost blocat şi oprit de maşina Poliţiei, care avea semnalele acustice şi luminoase activate, abia după ce a rămas în spatele unui TIR, pe care nu l-a mai putut depăşi din cauza maşinilor de pe contrasens.

Când poliţiştii s-au apropiat de maşină, basarabeanul s-a aplecat spre bancheta din dreapta, unde se afla rucsacul în care avea pistolul Makarov. Ameninţat cu armele din dotare de către poliţişti, Filioglo n-a mai opus rezistenţă şi a fost încătuşat. Anchetat ulterior, Filioglo a negat că l-ar fi împuşcat pe Malogolovenko.

Sursa – adevarul.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.