Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Fostul șef al Poliției Satu Mare țintește șefia IPJ Bihor. Celălalt candidat, în atenția DNA

Şefia IPJ Bihor este râvnită de către doi candidaţi. Este vorba despre comisarul şef Alin Antoniu Haniş, împuternicit şeful IPJ Bihor și fostul șef al Poliției Satu Mare, respectiv comisarul şef Gheorghe Lucian Hodoşan, şef birou în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Lucian Hodoșan se află însă în atenţia procurorilor DNA Oradea, fiind suspectat de fapte de corupţie.

Din primăvara lui 2017, comisarul şef Alin Haniş este şeful  Poliţiei Bihorene, înainte fiind împuternicit la conducerea IPJ Satu Mare. Ofiţerul lucrează în Poliţia municipiului Oradea din 1997. A fost şeful Biroului de Cercetări penale, al Biroului de Ordine Publică, iar apoi şef al Poliţiei municipiului Beiuş. Din 2010, comisarul-şef Alin Haniş a fost numit în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Oradea, iar în 2013 a devenit şeful Poliţiei Oradea.

În ce priveşte candidatura comisarului şef Gheorghe Lucian Hodoşan, acesta este şef  birou în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Potrivit unor surse, acesta este suspectat de comiterea unor fapte de corupţie în dosarul în care Florian Sârcă, fostul şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor  este cercetat de către procurorii DNA Oradea.

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în data de 27 aprilie, şi va consta în susţinerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale. Va fi declarat „admis” candidatul care va obţine nota cea mai mare şi care va fi notat cu cel puţin 7.00.

Sursa – adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.