Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO/VIDEO. O tenismenă de top și amintirile copilăriei din Satu Mare: ,,Îmi e dor de bunicii mei”

Jucătoarea elveţiană Timea Bacsinszky, învinsă sâmbătă de Irina Begu și cu care Simona Halep joacă duminică în cadrul FED Cup, nu și-a putut ascunde, în fața ziariștilor, latura vulnerabilă: amintirile despre bunicii ei o pot face să plângă foarte ușor, scrie Digi24.

Întrebată de News.ro despre amintirile din copilărie, pe care a petrecut-o şi la Satu Mare, Timea Bacsinszky s-a arătat emoţionată şi a început să vorbească despre bunicii ei.

„Bunicii mei au fost foarte săraci, dar îmi amintesc că mi-au cumpărat când eram mică doi pui de găină, unul alb şi unul negru, ca să fiu fericită când mă joc în grădină. După un an, când au crescut, a venit cineva şi a spus că trebuie să îi tăiem ca să facem supă. Pentru elveţieni a fost şocant când le-am povestit, dar pentru mine este o amintire foarte preţioasă, la fel cum este cea în care stăteam în grădină pe un scaun şi îmi făceau duş cu apă dintr-o găleată. Bunicii mei au murit, dar şi acum mai ştiu de zacusca de vinete şi de multe bunătăţi. Mă simt binecuvântată că am trăit aceste lucruri. Ei mi-au dat totul şi le duc dorul”, a spus Bacsinszky și nu a mai reușit să-și rețină la lacrimile.

Timea Bacsinszky (28 de ani, 46 WTA), are origini romanești, reamintește digisport.ro. Tatăl Timeei Bacsinszky, Igor, este născut în România, astfel că sportiva și-a petrecut o mare parte din copilărie la bunici, la Satu Mare. Igor Bacsinszky a fost campion de juniori al României, dar a fugit din țară și s-a stabilit în Ungaria în anul 1978. S-a apucat să antreneze în anii ’80, iar în 2002 a fost declarat cel mai bun antrenor de tenis al Elveției. Igor a antrenat-o și pe Timea până la vârsta de 15 ani. În 1981, s-a căsătorit cu unguroaica Suzanne și împreună s-au mutat definitiv în Elveția, acolo unde în 1989 avea să vină pe lume Timea.

Timea Bacsinszky a revenit acum în România pentru meciurile din Fed Cup împotriva României. Ea reprezintă Elveția.

Sursa – digi24.ro

 

8 comentarii

  1. abc Răspunde

    E bun bancul. ”Românca” Halep joacă cu ”românca” Bacsinszky. Fata asta cetățeancă elvețiană dacă are 28 de ani înseamnă că s-a născut în 1989. Taică-su a fugit din România în 1978 când ea încă nici studiu de prefezabilitate nu era, nici scrisoare de intenție că doar nici pe viitoarea mamă Zsuzsanna n-o cunoștea.

  2. M Răspunde

    Cand e de bine spuneti ca si maghiarul e roman, cand e de injurat spuneti mars din Romania.
    Numai nume de romanca nu are, ganditi un pic.

    • Unu' Răspunde

      Apoi stai calm, IGOR numai prenume maghiar nu e, la fel cum nici Bacsinszky nu e!
      O fi vre-un ucrainean sau rus, dar nu asta e important! Omul e sătmărean de-al nostru!
      Că ungurii l-au maghiarizat (vezi populația băștinașă a comunei Micula sau unele sate de prin zona Tisei, majoritatea rusofoni maghiarizați) și acum se consideră maghiar, e altă poveste!
      Fata e elvețiancă! S-a născut și a crescut acolo, nu contează de unde se treag părinții!
      La fel cum maghiarii de aici (deși mulți nu acceptă) sunt români! Că sunt de altă naționalitate, asta e un BONUS!
      Trebuie să acceptăm odată și chestia asta cu multiculturalismul! Trebuie să ne mândrim că noi ne înțelegem bine, nu să ne tot scoatem ochii!

  3. Alex Răspunde

    Timea cred ca a sesizat marea diferenta dintre starea ei materiala de acum si cea traita in tinerete. Multi dintre noi am avut bunici saraci chiar parinti saraci insa putini dintre noi au putut sa ajunga la starea ei materiala, care in fapt este pe merit. Referitor la tatal ei, eu nu l-as judeca prea aspru si l-as vedea ca pe un profesor de viata mai exigent. Daca nu tragi putin de copii nu reusesti mare lucru cu ei, numai scoala nu ajunge. Nu ma mir ca-si aduce aminte de puiuti deoarece am vazut si eu din partea copilasilor un astfel de atasament pentru aceste jucarii vii. Una peste alta, roman sau maghiar sau elvetian, suntem tot oameni cu sensibilitatile si trairile noastre iar viata este mereu imprevizibila.

  4. Marta Răspunde

    Igor draga! Gratulalok a leanyodhoz,buszke lehetsz ra

  5. Segherceanu Răspunde

    O perversa, exact ca si machedoanca Halep, care nu plînge dupa bunic, ca el bunicul saracul facea bișnita la Tirana în Albania

  6. Mae Răspunde

    Lacrimi de crocodil ?

  7. Edmundo Răspunde

    cheap iphone Cases iPhone x case mfqhil 83840

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.