Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Schimb de bune practici între Poliția Satu Mare și Poliția din Torino

La invitaţia Centrului de Cultură şi Tradiţie Româno-Italian din Torino, Consultei Femeilor şi a Consiliului Regiunii  Piemonte, o delegaţie a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, a fost prezentă în perioada 28 – 29 martie a.c., în Italia, la Torino, pentru un schimb de experienţă în materie de prevenire şi gestionare a violenţelor în familie şi a violenţei asupra femeilor.

Agenda încărcată a delegaţiei române a avut pe ordinea de zi vizite la sediul Poliţiei Municipale din Torino, la Centrul Municipal de Protecţie Civilă, locație în care se află totodată şi Centrul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă, unde reprezentanţi ai conducerii acestor instituţii le-au prezentat poliţiştilor sătmăreni punctual modul în care Poliţia din Torino intervine în situaţii urgente de violenţe asupra femeilor, dar şi în cazul infractorilor minori ori a celor suspectaţi de consum şi trafic de droguri.

Spaţiile destinate victimelor minore, cât şi diferitele modalităţi de raportare a violenţelor în familie prevăzute în legislaţia italiană au fost, de asemenea, subiecte de interes pentru delegaţia română şi modele de bune practici ce pot fi adaptate şi legislaţiei noastre. Infracţiunile comise de cetăţenii români, prezenţi în număr mare în Regiunea Piemonte (peste 50.000 de români înregistraţi cu forme legale) a fost un punct al discuţiilor purtate, concluzia fiind aceea că numărul acestor infracţiuni, a scăzut semnificativ în ultimii ani.

La sediul Centrului de Cultură şi Tradiţie Româno-Italian a avut loc şi o întâlnire cu românii din Torino, copii şi părinţi, beneficiari ai serviciilor educaţionale oferite de această prestigioasă instituţie, dar şi cu specialiştii ce lucrează aici sub directa îndrumare a doamnei Elisabeta Cioată Burduja şi Valentina Pascal, preşedinta, respectiv psihologul Centrului. Delegaţia sătmăreană a fost primită cu entuziasm şi interes, discuţiile purtate cu cei prezenţi fiind axate pe creşterea siguranţei copiilor în mediul online ca modalitate de prevenire a abuzurilor şi a pornografiei infantile.

Punctul central al vizitei delegaţiei I.P.J. Satu Mare la Torino a fost Conferinţa ,,Amare con intelligenza, prevenire la violenza! (,,Iubind cu inteligenţă, prevenim violenţa!”), eveniment care a avut loc în Palatul Lascaris, sediul Consiliului Regional Piemonte, în 29 martie a.c. Numeroase oficialităţi printre care şi consulul României la Torino, domnul Teaşcă Cătălin,  reprezentanţi ai Poliţiei Municipale, ai Chesturii, jurnaliste din presa locală de limbă italiană, respectiv română, reprezentanţi ai unor Asociaţii ale românilor,  au răspuns invitaţiei Centrului de Cultură şi Tradiţie Româno-Italian de a participa la acest eveniment.

 

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Doua-trei lucruri as spune aici. Cand nu este inteligenta sigur ca se ajunge la cine este mai tare si cum barbatul este mai bine inzestrat de la natura, el este condamnatul de serviciu. Si cuvintele pot lovi rau, iar aici eu cred ca femeia domina clar. Cu putin sau mai mult alcool, drog, stress, insatisfactii, invidii, infidelitati, etc. firisorul care-i leaga pe cei doi se rupe usor, bataia nu decat la un pas. Necazul este ca de multe ori sufera copiii; n-as vrea sa se inteleaga ca nu sunt de acord cu femeile doar ca de multe ori ele sunt acelea care apasa pe butonul de “Violenta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.