Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Vânătoare de contrabandiști în Satu Mare. Amenzi de mii de lei aplicate de polițiști

În scopul eficientizării activităţii de prevenire și combatere a fenomenului evazionist care se manifestă cu precădere în domeniul producerii, deținerii și comercializării de tutun, ţigări de contrabandă şi alcool în afara antrepozitului fiscal, în data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare  a Criminalității Economice, au desfăşurat, în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare – Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban acţiuni inopinate de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniile menționate.

Urmarea a neregulilor constatate, au fost aplicate  11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.300 de lei, din care 10 sancțiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, constând în expunerea spre vânzare de către agenții economici și producătorii agricoli, de produse a căror proveniență nu putea fi dovedită în condițiile legii  și o sancțiune la OUG nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat.

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru ale agenților economici au fost depistate sume de bani care nu au putut fi justificate prin documente emise de aparatele de marcat. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 720 fire țigarete de proveniență Ucraina, 140 litri alcool și suma de 1 210 de lei.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

 

 

5 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Pe cind verificarea tiganilor care vind absolut nestingheriti tigari in piete, cit e ziua de mare.
    Astia nu au nevoie de casa de marcat, nu li se pretinde de catre autoritati sa elibereze bon fiscal, nu platesc obligatiile fiscale la stat si nu au nici o autorizatie…!
    Asa ca loviti in continuare intr-un agent comercial care da de lucru la citiva oameni, care plateste obligatiile la stat dar care pentru a supravietui este nevoit sa mai calce si el strimb…
    Da asta trebuie “tratat” ca pe un criminal…

  2. Ion Răspunde

    Dar ”damele de companie” dau bon fiscal? :)) stau la colt de strada, stie tot judetul unde le poate gasi, iar politia se mira cand aude ca exista ”dame de companie” la colt de strada si mai intreaba unde le poate gasi pentru a le sanctiona (cu o partida)… Majoritatea politistilor insurati stau la coada sa le sanctioneze :)) Treaba asta se intampla si cu vanzatorii de tigari, stie toata lumea unde ii gaseste, dar mai putin politia :)) Sa speram ca nu se ineaca politistii de la tigarile ce le primesc pe sub mana :)) Nah’ sanatate la toata lumea! Sarbatori fericite!

  3. avocat Răspunde

    Ce presă aservită politic avem la Satu Mare dacă nu scrie un rând despre scandalul național Bran – Mulcuțan ?
    Toate ziarele și televiziunile serioase au luat poziție numai la Satu Mare e liniște și pace , apropo e bună pălinca de la Mărtinești ?

  4. gogu Răspunde

    a-ti uitat bisnitarii …. la piata mare cred ca sunt cam doua echipe (ca numar ) de fotbal
    blocheaza toata circulatia masinilor fara jena (au tranzactii)
    astazi una dintre masinile bisnitarilor (un E classe ) era parcat pe locul rezervat masinilor pentru persoane cu dizabilitati dar politia ……
    de fapt oare ei platesc ” impozitele “direct la cei care ar trebui sa ne protejeze?!

  5. gogu Răspunde

    a uitai….. din cate am inteles sunt si camera de supraveghere in zona
    oare au fost puse tot pentru protectia lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.