Ultima actualizare: ieri, 21:48

Sport

FOTO. Un sătmărean de 8 ani, campion naţional la şah

Un sătmărean de 8 ani a reuşit să devină campion naţional la şah. În perioada 27 martie – 6 aprilie 2018 la Călimănești-Căciulata au avut loc Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii, juniori și tineret. La întreceri au luat parte 601 jucători din toată țara.

Jucătorii legitimați la C.S. Voința Satu Mare au avut o comportare bună obținând rezultate deosebite. Astfel Torok-Brandusan Darius a devenit campion național la șah clasic la categoria de băieți 8 ani având un parcurs deosebit 8.5 puncte din 9 partide. Darius a câștigat 8 partide la sportivi titrați din cluburile din capitală și din Iași cum ar fi: Iacob Cosmin-Stefan, Podarica Alexandru-Constantin, Calin Mihai-Octavian, Asavinei Rares-Adrian, Ivancescu Bogdan-Andrei, Paunescu Stefan-Vlad, Cruceru-Uceanu Tudor-Mihai șiDănila Tudor-Gabriel, lasand doar o singura remiza in runda a-VIII-a lui Nica Tudor Stefan. Darius este pregătit la clubul Voința de către Maestru FIDE Muntean Ciprian-Sorin

Podiumul a fost completat de Păunescu Ștefan-Vlad (CSM Bucuresti) 8 puncte si Ivăncescu Bogdan-Andrei (CSM București) 7 puncte.

Clasamentul si rezultatele rundelor se pot vedea pe situl oficial: http://chess-results.com/tnr342560.aspx?lan=27&art=1&rd=9&fed=ROU

În urma cuceririi titlului de campion național la șah clasic Darius si-a căștigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de juniori ce va avea loc la Santiago de Compostela (Galicia), Spania, în perioada 3-16 noiembrie 2018 sau la Campionatul European de juniori de la Riga (Letonia) ce se va desfășura în perioada 19-30 august 2018. În următorele zile conducerea clubului va decide în funcție de resursele financiare la care din cele două competiții va participa.

La proba de dezlegări-probleme Darius a obtinut medalia de bronz clasându-se pe locurile 3-4 la egalitate, iar la șahul rapid a obținut locul 4.

C.S. Voința a mai avut un reprezentat la acest turneu, la categoria Băieti 12 ani, Mareșanu Mina-Andrei la primul concurs de acest nivel obținând rezultate promițătoare 4.5 puncte la șah clasic si șah rapid și 5 puncte la blitz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.