Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Pesta porcină continuă să facă ravagii. Zeci de kilograme de produse alimentare, confiscate la Halmeu

Pesta porcină africană continuă să își facă simțită prezența, în special la marginea județului Satu Mare. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Satu Mare au confiscat un nou transport în Vama Halmeu.

În urma controalelor efectuate în Postul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Poliția de Frontieră și Biroul Vamal Halmeu, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de 67 de kg de produse alimentare și 35 de kg de furaje pentru animale, în valoare totală  de 2.110 lei. Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator. După confiscare, produsele respective au fost dirijate, pentru incinerare, către o unitate de ecarisare autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la apariția focarului de Pestă Porcină Africană, în localitatea Bercu, aglomerările de animale și expozițiile de animale, din localitățile Botiz, Turulung, Halmeu, rămân închise.

Sursa – DSVSA Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.