Ultima actualizare: azi, 16:59

Locale

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale de peste 68.000 lei, de Paște

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de Paște, pentru ca cetățenii să petreacă în liniște și siguranță sărbătoarea Învierii Domnului. În perioada 5 – 9 aprilie, peste 250 de poliţişti au acționat, zilnic, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice și rutiere.

În urma activităților desfășurate de polițiști, în această perioadă, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 68 000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 5 000 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 8 infracțiuni și aplicate în jur de 200 de sancțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere dintre care 6 pentru viteză excesivă, 2 pentru depășiri neregulamentare, 3 pentru circulație pe sens opus și 5 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au aplicat în această minivacanță peste 80 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, totodată au ridicat în vederea confiscării peste 2 200 de fire țigarete de proveniență Ucraina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.