Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Sâmbra Oilor va avea loc în 6 mai, pe dealul de la Huta Certeze

Ţara Oaşului se pregătește să fie, pentru a 62-a oară, gazda „Sâmbrei Oilor”. Tradiţionala serbare câmpenească de interes naţional se va desfășura, ca de obicei, în cadrul pitoresc de la Huta – Certeze, pe data de 6 mai, începând cu ora 12.00.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţioanele, cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în colaborare cu Instituţia Prefectului, Primăria Negreşti Oaş şi Primăria Certeze organizează așadar cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Naţional „Sâmbra Oilor”. Capul de afiș al evenimentului din acest an va fi marele cântăreț de muzică populară, Gheorghe Turda, care revine astfel după o lungă absență pe scena tradiționalului eveniment.

Sâmbra Oilor reprezintă cea mai mare serbare câmpenească, legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, serbare ce se desfăşoară anual în luna mai şi simbolizează venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut. Pe drumul şerpuitor care uneşte Ţara Oaşului de Maramureş, chiar pe hotarul dintre cele două judeţe, Pasul Huta devine an de an gazda uneia dintre cele mai străvechi datini din ţară.

2 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Prezent !!!!

  2. Unu' Răspunde

    Ocazie numai bună de lansat propagandă electorală! Vor fi pline tufele de promisiuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.