Ultima actualizare: azi, 19:32
Locale

Trei elevi din Satu Mare, pe podiumul Olimpiadei Naționale de Matematică

Sătmarul s-a clasat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Olimpiada Națională de Matematică. Trei elevi din Satu Mare au reușit să pună mâna pe medalia de bronz, o performanță extrem de importantă ce aduce cinste învățământului sătmărean.

Teofil Boitor Socolan (clasa a V-a), Ioana Roman (clasa a X-a) și Iris Roatiș (Clasa a XII) sunt cei trei elevi care s-au clasat pe podium. Rezultatele finale au fost afișate pe site-ul Olimpiadei Naționale de Matematică și pot fi consultate accesând linkul următor —–> onm2018.satmar.ro/index.html

Astăzi are loc ultima probă, cea de baraj pentru Olimpiada Internațională de Matematică ce va avea loc în acest an la Cluj-Napoca. Festivitatea de premiere pentru clasele VII-XII va avea loc în această după-amiază, de la ora 13.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

5 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Felicitari pentru cei 3 de pe podium dar si pentru ceilalti participanti din judetul nostru. Trebuie spus ca nivelul competitional a fost foarte ridicat, atat prin problemele propuse cat si prin numarul de participanti. Ramai uimit cum la astfel de probleme unii elevi au reusit sa le dezlege si e clar ca cei din Bucuresti au dominat competitia. Trebuie remarcat si Maramuresul prin numarul de participanti si medaliile obtinute. Cel mai greu se pare ca a fost la clasa XI-a dar si nici pentru cei mici lucrurile nu au fost usoare. Sita barajului va cerne ce e mai bun, pe adevaratii tineri padawani in ale matematicii, cu care ii vom confrunta pe chinezi, japonezi, vietnamezi, taiwanezi, coreeni, chinezi americani, rusi, maghiari, etc. , adica cu cei mai valorosi din lume. In spatele acestor tineri stau invizibili adevarati maestri Jedy in ale matematicii, munca lor trebuie sa fie rasplatita cum se cuvine.

  2. Alex Răspunde

    @3x*2=6. Explicatia e simpla, punctajul ii arata elevului unde se situeaza in acest concurs iar medalia este recompensa ca a ajuns pana unde a ajuns. E o invitatie sa continue si mai departe si sa nu se demoralizeze, s-ar putea ca la anul lucrurile sa fie altfel. E modalitatea care se aplica si la olimpiada internationala de matematica.

  3. curios Răspunde

    Doi au luat medalie de bronz iar al treilea doar bronz.În lingou?Îşi toarnă medalia singur?

  4. Judecător Răspunde

    @ curios , nu pot să zic că n-ai umor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.