Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Arsenie Boca, marcă înregistrată! Ideea unei sătmărence de a face bani de pe urma numelui preotului ortodox

Numele părintelui Arsenie Boca a fost ”furat” de un cuplu, doi afaceriști din Oradea, în speranța că în urma acestei idei vor reuși să dobândească sume mari de bani. Zis și făcut! Folosindu-se de un pseudonim maghiar și ascunzându-se în spatele unui avocat orădean, cuplul a dat drumul unei afaceri care, în momentul de față, s-a transformat în scandalul momentului, în nord-vestul României. Și nu numai.

Totul a început în urmă cu doi ani când, potrivit ebihoreanul.ro, realizând că Arsenie Boca nu a avut urmași, afaceristului Alexandru Andor i-a venit ideea de a face toate demersurile pentru a intra în posesia drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcii comerciale Părintele Arsenie Boca, înregistrând în acest sens mai multe atestate pe parcursul anilor 2016 și 2017, dar nu la OSIM, ci direct la Oficiul European.

Potrivit glasul.info, unul dintre atestate este înregistrat, la sfârșitul anului 2016, pe numele soției lui Alexandru Andor, Diana Talpoş, originară din Satu Mare. Aceasta este beneficiar pentru marca înregistrată Boca Părintele, iar bărbatul pentru marca înregistrată Arsenie.

Reprezentanţii Bisericii au spus că vor lupta pentru anularea dreptului de proprietate asupra mărcii Arsenie Boca. Totodată, Biserica Ortodoxă Romană a început procedurile de canonizare a preotului Arsenie Boca.

”E o situaţie absurdă, pentru că Arsenie Boca a fost un monah al BOR, nu a avut urmaşi, nu există o familie în viaţă a părintelui Arsenie Boca, deci persoana la care facem referire nu are nicio legătură cu părintele Arsenie Boca. Opera lui Arsenia Boca, orice are legătură cu patrimoniul care gravitează în jurul numelui părintelui Arsenie Boca aparţine exclusiv bisericii”, a declarat Basile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru ProTv.

 

4 comentarii

  1. Primaru tractorist Răspunde

    Sa se faca ceva…sa ajunga banii saracilor neprihaninti la minte in seiful bisericii, ca acolo trebe sa se adune cat mai multi, sa aiba Danyboy.

  2. Arsenie Boca Răspunde

    Fraierii tot fraieri ramîn.

  3. asder Răspunde

    doar atita pot adauga la stire : Arsène Wenger sa pensionat.

  4. Rodica Răspunde

    Ma-ntreb cata minte sa ai pentru a ajunge sa faci asemenea lucruri ? Si-ntreb pe cei de la OSIM – unde se inregistreaza marcile (contra cost ) – ce temei legal au avut cei de la Oficiul European ca sa elibereze niste certificate cu marca inregistrata pentru obiecte de cult religios, nume de monahi sau monahii din Romania ?Cred ca ar fi trebuit sa le ceara celor pomeniti in material un certificat medical ! In ritmul asta toti ticnitii pot inregistra oriunde si orice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.