Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO.Bijuterie arhitecturală, pericol public. Clădirea Poştei stă să se dărâme

Magyar Lorand: Vrea Poșta Română să salveze clădirea care stă să se dărâme a Oficiului Poștal nr.1 Satu Mare?

„Pe când preconizează CN Poșta Română alocarea de fonduri în vederea reabilitării clădirii Oficiului Poștal nr.1 Satu Mare? Ce măsuri vor fi luate în vederea stopării degradării imobilului?” – au fost întrebările adresate de către deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd-Bálint, ministrului comunicațiilor și societății informaționale, Petru Bogdan Cojocaru.

Au trecut patru ani de când, fostul deputat parlamentar, actualul primar al reședinței de județ, Gabor Kereskenyi, a adresat aceeași întrebare conducerii Companiei Naționale Poșta Română, solicitând reabilitarea clădirii. Drept răspuns a fost constituirea unei comisii pentru a stabili starea tehnică a clădirii, urmată de alocarea de fonduri pentru expertizarea, proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitarea imobilului.

„Au trecut patru ani fără niciun rezultat, clădirea se află în continuare într-o stare avansată de degradare, iar conducerea CN Poșta Română asistă impasibil la distrugerea a unui imobil aflat în patrimoniul național” – a menționat în scrisoare Magyar Lóránd.

Sătmărenii își amintesc că „Palatul Poștei” era o bijuterie arhitecturală, una din cele mai frumoase clădiri din oraș. Din păcate, CN Poșta Română nu a investit nimic în ultimii 25 de ani, acum imobilul este un pericol pentru trecători, dar și pentru angajații Oficiului Poștal nr.1.

Sursa: Cabinet Deputat Magyar Lorand

2 comentarii

  1. Ma prăbușesc Răspunde

    Sunt totuși curios cum va s-ar in ochi clădirile vânate de cei cu interese majore in oraș. De balconul sprijinit cu grinzi de pe Corso absolut nimănui nu-i pasa. Culmea ca proprietarul apartamentului respectiv e și inginer constructor și nu este singurul locatar din aceeași breasla. S-ar putea numi clădirea quintesentiala a rușinii orașului Satu-Mare. A fost pe locul doi după casa cu bârne dar acum a ajuns prima pe podiumul dezastrului istoric central.
    Noi avem centru mai degrabă preistoric decât istoric. Rușinea însă este una absolut predominanta și jenanta.
    Sa va fie Rușine tuturor care luați cele mai cretine decizii atunci când refaceți exact ceea ce nu interesează pe nimeni cu de ex este groapa de rahat a centrului nou.

  2. ciprian Răspunde

    Ca de altfel un sfert din cladirile orasului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.