Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. ,,Stări de spirit”. Lansare de carte deosebită la Satu Mare

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (Centrul de Creație) Satu Mare a fost, în această după-amiază, vineri, 4 mai, gazda unui eveniment special ce l-a avut în prim-plan pe unul dintre cei mai apreciați scriitori din Transilvania. Scriitor, blogger și profesor, clujeanul Alexandrul Laszlo și-a lansat la Centrul de Creație din Satu Mare, noul volum intitulat sugestiv ,,Stări de Spirit”.

Laszlo Alexandru este profesor de limbă italiană la Colegiul Național George Barițiu din Cluj-Napoca, însă marea sa dragoste este strâns legată de scriitură, de tot ceea ce înseamnă transpunerea unei idei pe foaie, ori pe blogg-ul personal. Ultima realizare a scriitorului clujean a fost prezentată în această după-amiază publicului din Satu Mare, într-o atmosferă culturală deosebită.

,,Mă bucur să fiu la Satu Mare, e prima dată când vin aici și sunt foarte bucuros și plăcut impresionat de lumea care a venit în număr mare la lansare. Este vorba despre al cincilea volum de jurnal pe care îl țin pentru a consemna diverse întâmplări, în primul culturale. Mi-am început în 2010 blogg-ul și a iesit un prim volum, ,,Viața de zi cu zi”. Apoi, am mers mai departe cu ,,Exerciții de Singurătate”, al doilea volum, ,,Tutti Frutti”, al treilea, ,,Uriașe lucruri mici”, al patrulea volum și iată acum al cincilea, ,,Stări de Spirit”. Cuprinde perioada între 2014 și 2017, deci este actualitatea imediată. Așadar, sunt reflecțiile mele de cetățean, profesor și de scriitor, legat de vremurile prin care trecem”, a declarat scriitorul Laszlo Alexandru.

La eveniment au participat importanți oameni de cultură, dintre care îi amintim pe scriitorul Felician Pop, scriitorul și directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Robert Laszlo, precum și pe directorul Colegiului Național George Barițiu din Cluj-Napoca, Alina-Monica Bărăian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.