Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

FOTOGALERIE. Lucrări intense pe Drumul Careiului. Se decopertează

Drumul Careiului din municipiul Satu Mare se află în plin proces de reabilitare. S-a decopertat deja o mare parte din asfalt, desigur în zonele unde a fost necesar acest lucru, iar lucrările avansează destul de serios.

Utilajele sunt la locul lor, iar muncitorii trag tare pentru a pune în sfârșit la punct unul dintre cele mai circulate drumuri din municipiu. Potrivit municipalității, asfaltul de pe Drumul Careiului va fi înlocuit cu unul de calitate superioară.

Reabilitarea Drumului Careiului, de la intrarea în oraș până la intersecția Burdea este o investiție de 14 milioane de lei.

14 comentarii

  1. unu Răspunde

    nu sunt ungur – dar eu vreau s ail felicit pe acest primar , se vede ca e satmarean – stiu ca o sa zica lumea ca sunt pupicurist dar departe de mine , sincer eu l am votat , dar a si facut cat sa putut in acest oras , sa nu uitam nici oamneii nic acest oras nu sunt asa de civilizati cum ar trebui…..

  2. Altul Răspunde

    Nici eu nu sunt ungur dar am alta parere. Nu uit ca acest primar si consiliu local ne-au “jecmanit” de cum au ajuns la putere: taxa ilegala pentru colectarea selectiva a deseurilor , dublarea taxei de parcare, majorarea taxelor si impozitelor cu 20 %…hotelul Dacia cui a fost vandut ? astea sunt doar cateva ..si administratia locala imi scoate ochii cu cate o carpeala de asfalt si cateva pavaje in centru. Deci in concluzie, NU l-am votat si nici nu o sa il votez niciodata pe acest primar.

  3. Cali Răspunde

    @unu eu cred că ești ungur !!!!!!

  4. unu Răspunde

    @cali daca tu asa crezi nu te pot face decat s ate contrazic – sorry

  5. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    @Altul, am cateva intrebari. Cui ar fi trebuit sa se vanda hotelul Dacia? Din ce buget sa se rectifice drumurile in oras daca de la stat nu vin iar bugetul din impozitele actuale nu ajung? Sunt de acord cu gustul amar pentru taxa de salubrizare si parcare.
    Poate sa spuna oricine orice, se vad dezvoltari in oras, noi investitii pe plan comercial, noi investitii in judet pe plan industrial. Nu stiu exact al cui merit este, insa sa-i fie clar ca nu e de oprit aici, trebuie dezvoltat in permanenta cu o strategie bine pusa la punct.

    • y Răspunde

      No vezi, exact la faza cu strategia e baiul. Deocamdată dansăm cu cântă Lidl, Kaufland, Penny etc, facem sau lăsăm pe ei să facă sensuri giratorii și accese unde la convine lor. Eu personal nu văd nici o strategie în acest oraș. În ultimii ani ne-au depășit clar și Baia Mare și Oradea. De orașele mai măricele nici nu mai pomenesc. Inclusiv în Carei se vede o strategie de vreo 5-6 ani. Noi deocamdată petecim și alergăm din stânga în dreapta și nu reușim să terminăm nimic ca lumea. Vezi și podul Decebal. Eu am impresia că podul va rămâne în stadiul în care este. Iar în ceea ce privește taxa de salubrizare, aceea taxă încasată de Florisal este ilegală !!! Și oricum nu îmbogățea bugetul local pentru că trebuia virat de operatorul de salubritatea ca un fel de penalitate către Administrația Fondului de Mediu pentru neîndeplinirea angajamentelor. Iar asta este exclusiv vina operatorului nu a cetățeanului. Praf și pulbere consiliul local ăsta!

  6. unu Răspunde

    tot vorbiti de maghiari – sunt daca cali zice ca sunt ungur sa fie – dar sa nu uitam ungurii au facut cinema popular cu proiect transfrontalier – atunci sunt buni ca dragi vostri parlamentari nu fac nimica pentru a atrage fonduri europene – sau ma rog la primarie cati sunt angrenati in aceste proiecte?? sa vedeti in ungaria si un parculet mic e facut din fonduri europene , app DACIA pai de ce ati lasat pe mana lui tantas?? cine a vandut kereskenyi?? deci e oribil – pai votati atunci peste 2 ani pe domnul cozma adrian sau pe manuela rogoz

    • y Răspunde

      Ca să fim corecți hotelul a fost vândut de tov. Szabo Pisti. O poveste încâlcită și tare ciudată.

    • Corect Răspunde

      Măcar nu minți,se vede după exprimare ce ești,dar asta nu are importanță. Important este că nu se face nimic în oraș. Unde au fost 2 săptămâni muncitorii de pe Careiului, îți plac diferențele de nivel dintre Careiului și intrările în cartiere. Ai văzut spatiile verzi cu iarbă până în brâu ex 14 Mai aleea Gladiolei.? Dar avem numai lucrări de calitate. Deci ,nu ține partea nimănui că toți sunt la fel.

    • Corect Răspunde

      Nu,peste 2 ani UDMR pune un par în loc de candidat și câștigă că de-al nostru să fie. Și uite așa involuăm. Dar nu-i nimic vom trăi mai mult că la noi stă timpul în loc.

  7. Macsim Răspunde

    Iarasi face Govor bani :))))

  8. Altul Răspunde

    @Sathmarer Staatsbürger
    “Cui ar fi trebuit sa se vanda hotelul Dacia?”

    Oricarui investitor , de buna credinta , care il va restaura si ii va da intrebuintarea cuvenita. Asteptam sa vedem ce se intampla , mi-ar fi placut ca acesta cladire , monument istoric ,simbol al municipiului, sa ramana totusi in patrimoniul statului Roman.

    “Din ce buget sa se rectifice drumurile in oras daca de la stat nu vin iar bugetul din impozitele actuale nu ajung? ”
    Aici avem o alta problema …oare de ce nu vin bani de la stat ?…nu e administratia locala capabila sa faca proiecte de dezvoltare locala ? …oare fondurile se dau pe criterii politice si noi nu corespundem? …nu pot sa cred asa ceva. Administratiile din alte orase oare cum se descurca?

    Dezvoltarile orasului de care vorbesti , eu nu prea le vad , ce vad eu e ca avem un oras sufocat ,ca dimineata imi trebuie 20-30 de minute de pe L Blaga pana in centru si dupa aceea abia imi gasesc un loc de parcare in centru cu 4 lei ora, sau cu 2 lei pe stradutele adiacente, ca nu trece o saptamana si se mai aprinde un autobuz achizitionat recent din banii nostri, ca trec ziua prin centru si sunt asltat de cersetori , iar noaptea curve ..si nici urma de un politist local.. astea le vad eu zilnic.
    Vreau sa vad duse la indeplinire promisiunile lui Kereskenyi din campanie , parcările supraetajate de pe strada Mihail Kogălniceanu si cea din spatele Complexului Comercial Someșul, sa vad rezolvata problema sigurantei cetateanului din zona Horea 6 , de pe strada Corvinilor, unde scandalurile sunt aproape zilnice.
    Ca mai apare un centrul comercial crede-ma nu e mare scofala.Investitorii vin daca au piata rentabila nu vin pentru primar sau administratie. Investitiile din judet despre care ai amintit nu au nici o legatura cu administratia locala , ele tin de Consiliul Judetean , si da, acolo se vad ceva realizari , dar contratele (de ex pentru reabilitarea drumurilor judetene) au fost semnate de vechea administratie si investitiile abia acum sunt finalizate.

    Cred ca am fost suficient de clar

    • peste Răspunde

      Doar ca, stimabile, investitorii vin unde le este profitabil daca nu sunt tinuti ostatici ai birocratiei in schimbul unor spagi memorabile…

  9. ciprian Răspunde

    Primarul nu cunoaste prioritatile orasului…el a trecut la carpeala orasului si la asigurarea si triplarea salariilor in primarie…podul Decebal se va termina peste vreo 10 ani…problema parcarilor si traficului super-sufocanta, birocratia din primarie ne da mari batai de cap…Satu Mare a ajuns rusinea din NV tarii, a fost depasit si de Zalau, iar de Baia Mare si Oradea nu se mai pune vorba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.