Ultima actualizare: azi, 09:17

Locale

VIDEO. Imagini de pe șantierul Centurii Sătmarului. Lucrările avansează vizibil

Lucrările la Centura Sătmarului continuă într-un ritm alert, ultima perioadă fiind rezervată pentru teste geotehnice și cercetări arheologice ample. 

Peste 130 de milioane de lei a alocat Guvernul României pentru lucrările ce se vor desfășura pe perioada acestui an, semn că proiectul se află pe drumul cel bun. Mai mult decât atât, Primăria municipiului Satu Mare, prin vocea primarului Kereskenyi Gabor a dat, de asemenea, asigurări că mult așteptata investiție va beneficia de toate resursele necesare pentru a fi finalizată în cel mai scurt timp posibil.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km,cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19.

20 comentarii

  1. GB Răspunde

    De sus văd un cot
    Sper că nu-i un “ciot”,
    Lin și curbă ocolirea
    Să arate bine “Via”.
    Baftă” Mă închin”

    • Unu' Răspunde

      Vorba poetului:
      E ușor a scrie versuri,
      Când nimic nu ai a spune,
      Înșirând cuvinte goale
      Ce din coadă au să sune.

      Ție nu ți-a ieșit!

  2. florin Răspunde

    Ma intreb ,In perioada fostului primar sa costruit un sens giratoriu La iesire din oras ,dupa cel construit de Dedeman./ cica pentru varianta ocolitoare a orasului ? Acum vad cu stupoare ca centura nu trece prin accel sens giratoriu ? ! Nu mai inteleg !! Cu ce ne ajuta accel sens giratoriu ?

    • Unu' Răspunde

      Praf în ochii proștilor de alegători!
      Promisiuni deșarte ale găștii pesede-alde!

      • Unu' Răspunde

        Ca idee, a fost “realizarea” măreață a lui Ștefutangiul și a cumnatului său, ex-sinistrul Sula-ghi, cu mărețul aport (precum un cățel bine dresat) al lui dorel-de-sătmar – cel mai prost primar din istoria orașului!

    • Corect Răspunde

      Noi suntem proști și nu înțelegem. Sensul ăla îi așa de design, să arate orașul că are cu ce. Cum îndrăznești să pui la îndoiala ideile preafericiților aleși? Să ne fie rușine pt gândurile noastre rele.

  3. interesat Răspunde

    ma portal, tu esti un mare sugubat !? in ritmul prezentat, lucrarea se temina in 20-30 ani….

  4. alex Răspunde

    Vai vai,se lucra si voi nici acuma nu credeti…..ce comentarii!

    • Unu' Răspunde

      O să încep să cred când voi conduce mașina pe centură! Dacă mai apuc, că deja am peste 40 de ani, poate nu mai apuc …

  5. Stefan din sm Răspunde

    Termen de finalizare 12 luni ??????? de la ce??? De la sfarsitul lumii??? Sunt tare curios, mai sunt cateva luni de la finalizarea carnavalului. Mai facem un “reportaj” la sfarsit de an, cred ca nu vom avea nici macar trasat podul peste Somes.
    PA.

  6. PALI Răspunde

    <> pe unde ocoleste pe la Shanghai ??? <> cine scrie asemenea minuni ?
    dureros …..

  7. PALI Răspunde

    13.572 de km si 7972 km cu patru benzi ?????

    • Norick Răspunde

      In 13.000 km intra lejer si New York-ul… ☺️ ? ?
      Måi, åștia vor så-l asfalteze și Oceanul Atlantic, numai să nu construiască un pod peste Someș… ☺️ ? ?

      • Johny Cash Răspunde

        @Norick, nu suntem în stare să asfaltăm un pod existent în 2 ani și mai avem pretenții la un pod nou? Cred că nu apucăm să vedem lucrarea asta gata. Acum am citit într-o altă știre că nu găsesc un topograf ca lumea să măsoare exact-exact parcelele. Adică nu s-a prezentat nimeni la licitație. Că vezi Doamne până nu e măsurat bine nu se dau banii de despăgubire și nici nu se dă liber la lucrare! Eu aș avea totuși o întrebare. Dacă nu s-au făcut măsurători topo finale cum s-a făcut proiectul care a fost aprobat? Dau și răspunsul – din birou. Vai de capul nostru!

        • Norick Răspunde

          @Johny Cash : din păcate sunt nevoit și eu să-l traversez zilnic podul cel minunat. ☺️ Știu despre ce vorbești și chiar ca șansele noastre sunt minime pentru a prinde încă în viață podul cel nou… ☺️ ?
          Majd nepoții noștri.. ☺️ ?

    • Unu' Răspunde

      Palika, în românia (și dacă nu mă înșel cam în toată Europa), pentru separarea părții întregi de zecimale, se folosește VIRGULA ZECIMALĂ, nu punctul! Punctul îl folosim pentru a delimita miile, milioanele ș.a.m.d. Asta se învață în primii ani de școală (indiferent de limba de predare!), sper că nu ai chiulit de la orele respective!
      În rest, ai cam înțeles ceva: Centura e proiectată să aibă patru benzi pe o lungime de aporape 8 Km (7.972 m sau 7,972 Km) și restul pe două benzi, adică una pe sens (partea dintre Draxlmaier și aeroport).

  8. ciprian Răspunde

    La Centura Samarului se lucreaza cu sapa si sapaliga, parca suntem la plivit de ceapa…aa, gresesc, mai au un excavator si un buldozer

  9. alex Răspunde

    halo,sapa si restul apartine de arheologi……..dupa ce termin astia,atuncia vin utilajele grele!

  10. avocat Răspunde

    Nu știu cum se face ,dar numai la noi se trezesc brusc arheologii și ecologiștii când se construiește ceva . De parcă nu ar fi de ajuns lenea proverbială a administrației , îi mai ajută și trântorii ăștia , ba că au aflat nu știu ce cioante istorice , ba ceilalți cuiburi de lilieci sau de viespi. În final soluția cea mai bună vine totde la decidențiii politici : hai să nu facem nimic ! .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.