Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

FOTOGALERIE. Ziua Internațională a Asistenților Medicali, marcată la Satu Mare printr-un Simpozion

Asistenții medicali din Satu Mare au sărbătorit astăzi, vineri, 18 mai, într-un cadru festiv la un restaurant din municipiu, Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Deși această zi este marcată în întreaga lume în data de 12 mai, din cauza unor evenimente neprevăzute, la Satu Mare sărbătoarea s-a decalat cu o spătămână. Cu toate acestea, evenimentul nu și-a pierdut nicidecum din esență și a fost marcat printr-o serie de manifestări printre care și un Simpozion.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali subliniază modalitățile prin care asistenții contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Evenimentul de la Satu Mare a fost moderat de președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian: ,,Avem în cadrul organizației noastre 2.412 asistenți medicali. Marcăm această zi cu un simpozion științific, urmat de o masă festivă. Partea științifică va conține 20 de lucrări pe care le vom prezenta colegilor noștri”.

De menționat faptul că numărul asistenților medicali din Satu Mare este în continuă creștere.

,,Atunci când am preluat eu funcția de președinte, în urmă cu 6 ani, aveam în jur de 2.000 de asistenți medicali activi. Acum sunt mai mulți, iată avem 2.412 de asistenți care sunt activi. Rolul nostru este bine reglementat, avem rol în formarea profesională a colegilor noștri, avem rol de a stabili toate activitățile profesionale ale asistenților medicali”, a mai precizat președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Satu Mare, Constantin Demian.

Consiliului Internațional al Asistenților Medicali celebrează Ziua internațională a asistenților medicali, marcând ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), din 1974. Ea a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. Florence Nightingale a pus bazele moderne ale asistenței medicale.

Un comentariu

  1. abc Răspunde

    Vai, se poate ???? Fără depunere de coroane, fără blocare trafic în centru ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.