Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

FOTO&LIVE. Grevă la Spitalul Judeţean. Angajaţii, în curtea unităţii

Grevă la Spitalul Judeţean Satu Mare. Angajații au ieșit în curtea instituției și protestează față de modificarea legii salarizării, care a dus la scăderi salariale. Acţiunea este organizată de Federaţia Sanitas la nivel naţional.

“Acţiunile Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” se desfăşoară în cadrul protestului împotriva „creşterilor salariale” care scad veniturile angajaţilor din sănătate, continuând formele de protest desfăşurate până acum. Una dintre revendicările esenţiale ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” o reprezintă eliminarea „sancţiunilor pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale” pe care o constituie includerea în limita de 30% a sporurilor pentru gardă şi a celor pentru activitatea desfăşurată în zilele nelucrătoare, cea eficientă soluţie constituind-o eliminarea acestei limite”, au arătat liderii Sanitas.

Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează în schimb la parametri normali.

Sindicaliştii au programate mâine la Bucureşti întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, iar dacă nu vor ajunge la un consens, pe data de 11 mai va fi grevă generală.

Vom reveni cu detalii.

 

3 comentarii

  1. Ana Poda Răspunde

    Unora le-au marit salariile nesimtit de mult,iar altora le-au taiat,ori nu le-au dat nimic !!Asta pentru ca ajung sa ia hotarari tot felul de analfabeti ”promovati” de alti analfabeti care deja au fost promovati de alti analfabeti…Si tot asa !!Dealtfel am vazut lista PSD pentru functiile promise de UDMR pentru C.j. si primarie !! Te apuca rasul !!Plus ca am ajuns sa ne caciulim in fata unei gasti care pe Wikipedia apare asa:”Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este o organizație cu o platformă culturală dar care face și politică, nefiind înregistrată în mod legal ca partid politic” !! Vai de pl. noastra !!!

  2. matroz Răspunde

    Imi pare rau ,dar si senzatia mea e ca se exagereaza!Le-a scazut la unele salariul si cu 1800 lei!Dar ce salariu aveau?Legea salaizarii este tousi o lege!O aplicam cand e de acord fiecare ce poate fi afectat?Sporuri de pana la 100%…Pai nu muncim pe salariu???Eu cred ca e santaj ordinar!Femeia de serviciu -face echipa cu medicul?Impart ce e in plus?Cred ca statul s-a dus dracului,daca de cate ori vrem,contestam hotararile acestuia!Sau e prea darnic cu nemunca!Cand mai avem ceva zile libere?

  3. Corect Răspunde

    Dacă ăștia se plâng atunci ăia de la privat ce ar trebui să facă? Să se sinucidă ? Că ei sunt bătaia de joc a statului,nu au nici un drept ,nu îi apără nimeni,le fost tăiat salariul și nu le-a plâns nimeni de milă. Dar ei nu pot șantaja statul ca și bugetarii. Singura lor armă plecatul în străinătate să nu mai plătească salariile bugetarilor. La ăștia ce plâng ,de la spital ,le propun să meargă la privat că oricum mor oamenii și cu ei și fără ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.