Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

VIDEO. Fotograf agresat la Satu Mare! A pozat un șofer nesimțit

Scene care întrec orice limită a bunului simț au avut loc astăzi, în municipiul Satu Mare. O persoană ce a încercat să fotografieze mașina unui bărbat ce a parcat neregulamentar, pe trotuar, a fost agresat de nimeni altcineva decât de șoferul vinovat.

Totul început de la un șofer ce și-a parcat mașina exact pe trotuar. Un trecător, văzând acest lucru, a încercat să fotografieze mașina în cauză. Șoferul vinovat, văzând că este fotografiat, a devenit violent, agresându-l pe cel ce l-a fotografiat. Asta s-a întâmplat până când, cu greu, familia vinovatului l-a calmat pe bărbatul vinovat.

Sursa video: Drivers SM

31 comentarii

  1. matroz Răspunde

    Fac fotografi cumva legea in satmar!Putea anunta alte organe cu atributii!Si eu l-as fi incurajat …

    • Unu' Răspunde

      Nu fotografii (cu doi de “i”) fac legea în oraș, dar ei AU DREPTUL să fotografieze orice se află pe domeniul public, cu atât mai mult un idiot care ocupă trotuarul cu mașina lui, sau doar mașina!
      Aproape zilnic fac poze la nesimțiții care ocupă ilegal trotuarul, chiar dacă unii mai fac mutre (mai ales taximetriștii!) sau mai comentează, dar nu sar la bătaie!
      Unul a sărit la scandal, dar când am apelat la 112 și le-am spus că un “șofer” a devenit recalictrant după ce i-am atras atenția că ocupă ilegal trotuarul, idiotul s-a calmat brusc și a plecat cu mașina din locul respectiv! Am așteptat să vină echipajul poliției (era Poliția aia adevărată, nu gardienii publici!) le-am arătat poza, și-au notat numărul și mi-au MULȚUMIT pentru colaborarare! Mai departe nu-s curios ce s-a întâmplat! Scopul meu, acela de a avea trotuarul disponibil 100% pentru pietoni, a fost atins!
      E o chestie de bun simț care multora le lipsește! MAI ALES TAXIMETRIȘTILOR!!!
      Același lucru cu gardienii publici e total diferit, dar aia e o altă poveste!

      • matroz Răspunde

        @unu-poate n-ai auzit dar pe la noi se spune :un fotograf-doi fotografi !Deci ce problema existentiala ai?

      • Bogu Răspunde

        Nu ai voie sa filmezi sau sa fotografiezi persoane pe domeniul public. E vorba de Legea nr 8 din 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Respectivul cocalarului/proprietarului auto ii pot da in judecata sau poate cere inlaturarea video / poze publicate cu el dar nu poate cere stergerea lor din telefon. Fotografierea autoturismului este permisa insa. De altfel reactia cocalarului/proprietarului auto e dea dreptul penala. Eu as depune plangere pentru agresiune si vatamare corporala.

        • Unu' Răspunde

          Da și nu!
          Conform art. 341 alin 2 din Noul Cod de Procedură Civilă, “(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă şi fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum şi alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obţinute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.”
          Deci DA, ai nevoie de acordul individului dac[ vrei s[-i faci o poz[ ;i s[ o postezi pe feisbuc (față de bucă)!
          Și NU, nu ai voie de acordul persoanei dacă o filmezi ÎN TIMPUL SĂVÂRȘIRII UNOR CONTRAVENȚII SAU INFRACȚIUNI! dacă vrei să folosești înregistrarea respectivă drept probă în instanță!

        • 007 Răspunde

          Oare asa o fi Bogule ?!
          Sunt sigur că mulţi dintre voi nu ştiau că noul Cod civil vă permite fotografierea sau înregistrarea oricărei persoane şi a oricărui bun privat (clădire, maşină, câţel, telefon) ce se află pe domeniul public. Codul civil prevede clar ce fapte sunt considerate atingeri aduse vieţii private prin articolul 74 din Sectiunea a III-a a Capitolului 2. Mă voi referi strict la fotografiere şi înregistrare video.

          Ce nu avem voie:

          c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
          d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
          f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
          g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite.
          Aşadar şi prin urmare, nimeni nu are dreptul să vă interzică fotografierea atâta vreme cât vă aflaţi pe un domeniu public iar subiectulnu se află pe proprietate privată. Spor la fotografiat şi la filmat!

    • Unu' Răspunde

      A, li matroaze, acum “șoferul” are dosar penal pentru lovire, riscă pușcăria, plus că va fi amendat și de cei de la circulație pentru ocuparea ilegală a trotuarului!
      Și dacă tu îl “încurajai” aevai dosar penal pentru instigare la violență!

      • matroz Răspunde

        @unu:incearca si cu mine.Nu are nici-un dosar,nu are de ce risca puscaria.Daca…va fi amendat va fi corect dar nu toti cei ce si-au cumparat in rate un telefon pot sa-l foloseaca asa cum crezi tu !O fi domeniu public dar persoana e altceva !Spiritul civic foloseste-l mai bine in relatiile normale.Hai sictir si noapte-n straita!Nici pe asta n-o stii?
        Pe cetatean chiar il ajutam sa-l ajusteze pe cel ce-l fotografia ilegal!

        • peste Răspunde

          ce sa faci? atat poti…

        • Unu' Răspunde

          Iar îți demonstrezi prostia și nepriceperea!

          • matroz

            @unu:Ce sa-i faci?Inteligenta de Tatarasti!Chiar ca nu pricepi nimic!De unde nu-i numai cel de sus poate lua!

  2. Unu' Răspunde

    NU este vorba despre o parcare ci despre ocuparea trotuarului! Parcarea ar fi fost pe un loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător! Aia era legală, pe când staționarea sau ocuparea trotuarului cu vehicule este ilegală! (art. 72 alin. (7) din OUG 195/2002 cu modificările ulterioare!), indiferent ce spune gardianul public chemat la constatare!

  3. doi Răspunde

    bun sa zicem o un magazin anume in centru , platesti taxe si impozite plus chirie dar clientii nu pot sa se opreasca pentru ca ar parca pe troturar sau ca parcarea e interzisa – este normal acest lucru?? va intreb eu – de exemplu in italia ai cca 30 min pentru descarcare de marfa si sunt locuri special amenajate de primarie doar pr clinetii magazinelor nu vb de sup[ermarket ci magazine mici – deci domnilor cu aparat foto nu toata lumea e nesimtit daca cumpara dint-ro farmicie non stop ceva la nu are loc de parcare vis a vis de liceu DOAMNA STANCA – ce sa faci pui avarii sau unde sa ma opresc pe calea traian ?? ganditi-va putin sunt foarte multe masini orasul a ramas aceeas – multe strazi sunt facute acum sute de ani , eu nu incurajez parcarea pe trotuar doar am dat cateva exemple – trebuie vazut si cauza nu doar vedem o masina parcata pe jumate pe trotuar hopa sunam la 112 si avem telefoane si pozam filmam orice – ca stiit vorba aia roata se invarte .

    • peste Răspunde

      mestere, poate roata aia sa se invarta cat o vrea, pe mine nu o sa ma vezi urcand cu masina pe trotuar veci pururea… pana la urma bunul simt ori il ai, ori nu…

    • Unu' Răspunde

      Vorbești prostii! Prostia cu avariile e “importată” din Italia, doar acolo sunt permise asemenea porcării!
      Lași mașina unde ai loc de parcare, de ăla adevărat, și mergi PE JOS până unde ai treabă, nu lași mașina-n drum precum își lasă vaca balega!
      Acum gândește puțin din cealaltă perspectivă: Eu pieton, merg pe jos pe mijlocul celui mai aglomerat drum din oraș, și mașinile nu pot să treacă de mine decât cu multă dificultate! Asta cum sună?
      Sau dacă un amărât lovit de soartă trebuie să se depălaseze cu scaunul cu rotile și dă de-un măgar care tocmai ce și-a lăsat jipul pe trotuar, el ce mama supărării face?
      Dar o mămică sau o bunicuță care-și plimbă bebelușul în cărucior, ce face când trotuarul este ocupat de mașini?
      La noi e INTERZIS să ocupi trotuarul PRIN LEGE! Nu-ți convine, du-te în Italia și ne lasă-n durerea noastră!

    • M Răspunde

      mai dar de ce trebuie tu sa te opresti exact pe scarile magazinului/farmaciei? opresti unde ai loc LEGAL, iti iei piciorusele si te deplasezi acolo unde vreau muschii tai.

      hai sa fim seriosi, e la logica unui elev de clasa a V-a, nu veni cu dume din Italia.

  4. doi Răspunde

    uite eu nu merg in italia pentru ca nu am de ce , eu am zis in tarile civilizate cum sta treaba – nu ati raspuns la nicio intrebare – serios eu daca am tichet de parcare emis de primaria satu mare si nu pot parca ce mama supararii sa fac?/ ahh sa merg in audinte la cine ?? de ce s au emis mai multe bilete , de ce isi cumpara tichet oomu d ela automat? sau ce sa fac?/ am avut treaba la pasapoarte mi a trebuit 15 minute sa gasesc un loc de parcare ?? si m am dus inca 10 minute pe jos nu e vb ca mergi pe jos e vorba ca de multe ori nu ai unde lasa masina pentru care platesc taxe si impozite asta e problema , si app de masina parcata pe trotur nu am zis ca ar fi coresct am zis asa pe jumate sa stationezi e vorba asta – dar cvoi stiti bine legea atunci pozati orice cu face cacac cioara in gradina romei – .

    • peste Răspunde

      Ma lasi cu tarile civilizate…? in nicio tara civilizata nu am vazut ceea ce vad in fiecare zi in orasul asta…si nicaieri nu o sa vezi masini pe trotuar daca nu sunt locuri de parcare amenajate special.
      In alta ordine de idei, oricand am avut nevoie de mers cu masina sa rezolv o treaba, nu m-am invartit 15 minute cu masina plus 10 pe jos sa gasesc un loc de parcare amenajat ca atare… oi fi tu mai special…?

      • Unu' Răspunde

        Tind să-l cred, la anumite ore centrul e blocat de-a dreptul și e greu să găsești un loc de parcare, tocmai de aceea nu merg cu mașina în centru! Iau un taxi, că dacă ar fi să merg cu autobusul, mai repede aș ajunge pe jos, din cauza aglomerației.

    • Unu' Răspunde

      @doi: ce vină au pietonii că tu nu ai loc de parcare? Ce vină au părinții bebelușilor? Dar amărâtul ăla din scaunul cu rotile?
      Dacă ar fi să-mi fac singur dreptate, aș trece peste mașini zilnic, nu le-aș fotografia!

    • Satmarean Răspunde

      Asta este…….

  5. 007 Răspunde

    Unu’ pentru cei care parcheaza autoturismele aiurea,s-au inventat amenzile.Iar pentru cei ce gandesc ca dvs.(..aș trece peste mașini zilnic (?))… s-au inventat medicamentele(no offence).

    • Unu' Răspunde

      Păi io ce-am zis? Am zis “DACĂ ar fi să-mi fac singur dreptate …”! Nu sunt adeptul răzbunării și nici al distrugerii bunurilor altora! Autoturismul nu are nici o vină că stăpânul lui e un nesimțit!

      • 007 Răspunde

        Din principiu nu intru in polemica cu nimeni, dar nu pot sa nu va fac sa intelegeti ca ceea ce ziceti dvs.adica,,DACĂ ar fi să-mi fac singur dreptate…” este total gresit.De ce?Pai cum ar fi ca in logica dvs.,,DACĂ ar fi să-mi fac singur dreptate”toti soferii sa calce pietonii(unii cu copiii de mana) care circula aiurea pe sosele ,cand la 2 m sunt trotuare(vezi seara de seara aproape toate soselele satmarene )?Deci problema este sa fim civilizati,sa le explicam ca nu bine ceea ce fac si chiar sa anuntam institutiile statului abilitate sa ia masuri daca se depaseste limita normalitatii,ca vorba aia ,,intodeauna vor fi indivizi escentrici care vor sa epateze” inclusiv unii din spatele tastaturii, care se cred mari justitiari…dar doar cand e vorba despre altii,cat despre ei si vocabularul abordat,ma abtin sa comentez.Adica vreau sa spun ca jignind ,injurand si scriind enormitati despre unii despre altii,nu e acelasi lucru cu o parcare incorecta ???NU ,asa-i ?!

        • Unu' Răspunde

          Da, ce-am zis eu și ce-ai înțeles tu …
          Păi tocmai asta încercam să evidențiez, că-i aiurea să ne facem fiecare dreptate! Pentru asta avem autorități mai mult sau mai puțin competente!

  6. Nemeth Răspunde

    Astai Romania :))
    Cacat pe masina si gunoaie :))) ca si in alte judete !!!

    • Unu' Răspunde

      Dacă unii-s tâmpiți, hai să fim cu toții la fel, nu-i așa?
      Ce vină are biata mașină că are un șofer imbecil? Mizeriile se spală și șoferul va face exact la fel, eventual riști să-ți iei și o mamă de bătaie, dacă ai de-a face cu un taximetrist matol, gen matrozul!

      • matroz Răspunde

        @unu:cate prostii debitezi prin postari ai putea scrie istoria tampitilor din Satmar!De unde stii ca sunt taximetrist?Tu ai ramas cu clasele din Tatarasti din pacate!Dincoace de Somes am trecut si pe la scoala…Ai,ai ce bibilica!!!!

  7. Rizzo Răspunde

    M-a întreb cât sunteți unii de putori ordinare pt a nu fi in stare sa parchezi undeva și sa faci câțiva metri pe jos cum orice biped e conceput sa o facă. Nu este decât normal sa te deplasezi in doua labe. Toți care vreți drepturi pe centru nu sunteți decât niște mucoși născuți cu mașini pe care nu le meritați. Orice drept se câștiga sau se cumpara iar voi nici de una nici de alta nu dați dovada.
    Lăsați lingurița sau polonicul de aur de la gurița, dați la o parte puful parintesc in care va scăldați de prea multă vreme și circulați pe jos ca noi restul iar dacă e vreo urgentă farmaceutica care sa necesite avariile pornite mergeți drecu la spital sau sunați la 112 fireați voi a drecu de putori penale ce sunteți.

  8. Satmarean Răspunde

    Corect….Nemeth!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.