Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

VIDEO. Primăria achiziționează un ecograf cardiac de ultimă generație, pentru Spitalul Județean

Primăria Municipiului Satu Mare va finanța achiționarea unui ecograf cardiac dopler, de ultimă generație care va ajunge la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Iniţiativa se doreşte a fi un mijloc prin care administraţia locală susține sistemul sanitar din municipiul Satu Mare, pacienții și medicii deopotrivă.

Primarul Kereskényi Gábor a declarat că pentru achiziționarea ecografului, Primăria Municipiului Satu Mare va aloca 79.000 de euro.

”Suntem preocupați să sprijinim sistemul sanitar din Satu Mare, iar în parteneriat cu Consiliul Județean, în subordinea căruia este Spitalul Județean de Urgență, să oferim condiții bune pacienților”, a afirmat Kereskényi Gábor.

Primăria Municipiului Satu Mare răspunde astfel mai multor solicitări venite din partea medicilor de a dota secția de Cardiologie cu un ecograf cardiac dopler care să permită atât diagnosticarea, cât și monitorizarea cu un grad ridicat de precizie a pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, respectiv monitorizarea post intervenții a pacienților.

Sprijinul municipalității sătmărene vine în conextul în care Satu Mare este pe primul loc la frecvența deceselor prin boli cardiovasculare. Conform datelor statistice, în cadrul Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, anual sunt îngrijiți peste 1.700 de pacienți, cei mai mulți fiind din municipiul Satu Mare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului satu Mare

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.