Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Bariere obligatorii la calea ferată. Legea a trecut de Parlament

După valul de tragedii produse la trecerile de cale ferată, deputaţii au votat un proiect de lege care obligă administratorii CFR să instaleze bariere înainte de astfel de treceri pe toate drumurile internaţionale şi naţionale cu risc de accident, scrie Observator.tv.

Patru tinere au murit pe loc la Jibou, judeţul Sălaj, într-o maşina zdrobită de un tren care circula cu 80 de kilometri pe oră. Pe o trecere la nivel cu o cale ferată veche de zeci de ani. Nu erau bariere.

Acum două luni, o familie a murit la impactul cu un tren de viteză, la intrarea în Brăila. Şoferul a depăşit coloana de maşini şi a ignorat semnalele acustice şi luminoase. Şi pe el, o barieră l-ar fi putut opri în drum. În prezent, în România, sunt peste 3.500 de astfel de treceri nesemnalizate corespunzător care s-ar putea remedia odată cu o iniţiativă a parlamentarilor.

,,Este un proiect de minima normalitate intr-o tara europeana. Este inadmisibil ca acum, in 2018, in Romania sa avem treceri pe drum european care depid doar de acordarea prioritatii, adica de soferul care se uita daca e inspirat sau nu”, a declarat parlamentarul USR, Dan Barna.

Prin acest proiect de lege, administratorul de cale ferată este obligat să instaleze bariere la trecerile de cale ferată ale tuturor drumurilor naţionale cu grad ridicat de risc de producere a accidentelor.

Sursa – Observator.tv

 

3 comentarii

  1. y Răspunde

    Na, vreau să văd și pe asta! CFR nu are bani și acum se va apuca să confecționeze mii de bariere și repede să le și monteze. Ca să nu mai vorbesc de angajarea a mii de oameni ca personal aferent de exploatare.
    Dar un lucru tot nu înțeleg. De când am eu permis, adică din 1992, cum de reușesc să opresc și să mă asigur înainte de traversarea căii ferate la Crucea Sf. Andei iar alții nu?

  2. irak Răspunde

    Trebuie sa moara cineva sa se faca ceva la noi…

  3. Homo Sapiens Răspunde

    Selectie naturala. Esti prost mori, nu esti prost traiesti.

    Mai trebuie sa luati de manuta fiecare pieton si sa ii duceti pana la trecerea de pietoni, nu cumva sa treaca prin loc nepermis ca poate vine un turbat care nu a avut rabdare sa stea la bariera.

    Trebuie obligatoriu bariere si la semafoare respectiv trecerile de pietoni. Nu se mai poate asa!!! Iesim in strada!!! JOS PSD!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.