Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO. Sărbătoare la Craidorolț. Festivalul Meșteșugurilor și Tradițiilor, la cea de-a treia ediție

Duminică 3 iunie, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Craidorolț, s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Festivalului Meșteșugurilor și Tradițiilor la Muzeul Etnografic din localitatea Craidorolț.

În deschiderea evenimentului s-a ținut un moment de reculegere pentru Sergiu Stoica- fiu al satului, și fost membru al Ansamblului Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”. Au luat cuvântul: managerul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, care din partea primarului comunei Craidorolț, Daniel Balogh a oferit o diplomă IN MEMORIAM Sergiu Stoica și familiei acestuia. Viceprimarul comunei, Amalia Cociorva a înmânat diploma de CETĂȚEAN DE ONOARE a comunei Craidorolț, domnului Sorin Avram și lui Felician Pop, inițiatorul acestui festival.

Programul artistic a fost oferit de Dănțăușii din Soconzel și Cuța împreună Malvina Madar Iederan, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”, Ansamblul Folcloric „Codrișorul” al Palatului Copiilor Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” Ardud, și Grupul Folcloric Tradițional Moțesc din Marna Nouă.

Neîndoielnic, Muzeul Etnografic al lui Sorin Avram din Craidorolț este unul dintre cele mai bogate și mai spectaculoase din întreg județul nostru. Cu răbdare, sacrificiu și iubire, omul acesta, un împătimit al frumosului și autenticului, a adunat de-a lungul vieții sale, acele obiecte care trasează conturul viguros, al unui profil identitar inconfundabil. Din Oaș în Codru, din Maramureș și până pe Someș, există în acest muzeu splendori etnografice cu care ar putea sa se mândrească orice muzeu din România.

Un muzeu adevărat, plin de obiecte autentice, adevărate comori izvorâte din sufletul neamului românesc, mărturii peremptorii ale unei civilizații rurale armonioase si echilibrate, dovezi de netăgăduit ale dragostei pentru frumos ale unui popor puternic și demn, a transformat-o în credința de căpătâi.

 

2 comentarii

  1. unu Răspunde

    Nimic despre m”meșteșugarii” din Craidorolț, ăia pentru care s-a organizat festivalul. Știe cineva ce mari meșteșugari sunt pe acolo?

  2. Bianca Răspunde

    Dar pentru Govor nu a fost diploma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.