Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Eroii care trăiesc printre noi. Un pompier aflat în timpul liber a salvat viața unei femei

Aflat în timpul liber, plt. adj. Czier Tiberiu, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, în timp ce conducea pe o arteră circulată din municipiul Satu Mare (zona Burdea), a observat o persoană căzută pe carosabil și o bicicletă răsturnată.

Spiritul de salvator l-a îndemnat rapid să intervină. A amplasat autoturismul personal astfel încât să asigure protecția proprie și a victimei și a început protocolul de acordare a prim ajutorului calificat, desemnând un trecător, aflat în zonă, să anunțe evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Până la sosirea ambulanței, Tiberiu a efectuat evaluarea primară a victimei și a aplicat un guler cervical, pe care declară că îl are permanent în mașină, ca și dotare suplimentară a trusei medicale obligatorii. A susținut apoi capul victimei (o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 54 de ani) până la sosirea echipajului medical SMURD, care a preluat pacienta și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare. Accidentul s-a în această dimineață, la ora 9:45.

Felicitări, Czier Tiberiu!

2 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Fii atent cine il felicita…? !?!

  2. pisti Răspunde

    Stai linistit ca nu a luat stramb bani de la el, ca de la altii sa-l angajeze. Are scoala militara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.