Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

FOTO. Tradiţie şi sânziene în Oaş. Spectacol pentru delegaţia germană

Ziua Universală a iei a fost sărbătorită în stil oşenesc la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului. Tinerii negreşteni, oşeni, au purtat cu mândrie portul oşenesc. Fetele au învăţat să împletească cununi de sânziene pentru a şi le aşeza pe cosiţe.

Delegația din Germania, cu care județul Satu Mare își dorește înfrățirea, a fost primită în această zi de Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești Oaș, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și senatorul Gabriel Leș.

”Delegația a fost condusă de către preşedintele Consiliulul Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba şi de consilierii judeţeni, Gheorghe Marincaş şi Gheorghe Ciocan care i-au plimbat pe meleagurile oşeneşti şi sus la Luna Şes, pentru a le arăta că avem şi noi frumuseţi nemărginite, ca mai apoi să viziteze Muzeul în aer liber al Ţarii Oaşului unde au fost primiţi cu pâine şi sare. Oaspeţii nostri au fost încântaţi de modul în care ne conservăm obiceiurile, portul şi muzica noastră oşenească. Curtea muzeului fiind azi extrem de vie şi colorată deoarece am sărbătorit Ziua Iei. Vizita în județul Satu Mare, a delegației germane condusă de prefectul Klaus Pavel, are drept scop semnarea Acordului de Înfrățire între Districtul Ostalb, Landul Baden-Württemberg – Germania și Județul Satu Mare. La rîndul nostru, dorim semnarea unui acord de înfrăţire cu un oraş din acestă regiune”, este mesajul Aureliei Fedorca, primarul orașului Negrești Oaș.

Activitățile, mirosurile, culorile, imaginile, starea celor prezenți, toate au contribuit la crearea unei atmosfere de neuitat.

”Vremea a ţinut cu noi şi am reuşit un eveniment deosebit la care vizitatorii, împreună cu toţi cei prezenţi, au fost încântaţi şi s-au simţit minunat. Meşteşugăriţele noastre, Mirela Bud, Mihaela Deac, Dorina Mercea, Anica Mare, au fost la înălţime ca de fiecare dată, ’’tanti’’ Floare Finta, tezaurul nostru uman viu, Floarea Hotca, luminător al satelor şi Maria Finta au fost neobosite şi pline de energie. Maria Tripon, Ansamblul Sânzienele, ceteraşii nostri, au făcut un spectacol muzical pe măsura evenimentului. Toate acestea împletite exact ca şi cununile de Sânziene, mirosind a lavandă de oaş, au însufleţit acestă manifestare dându-i aura şi energia noastră oşenescă. Oaspeţii nostri ne-au asigurat că vor purta de acum cu ei, o bucată din Ţara Oaşului. Alături de noi s-a mai aflat la Negreşti Oaş, domnul prefect Darius Filip şi domnul senator Gabriel Leş

Mulţumim tuturor celor implicaţi în reuşita acestui eveniment şi în special elevilor de la instituţiilor de învăţământ din oraş şi cadrelor didactice care sunt întotdeauna alături de noi. Doar împreună vom putea construi înalt!”, a mai adăugat Aurelia Fedorca în mesajul postat pe pagina sa personală, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.