Ultima actualizare: azi, 10:14

Locale

FOTO&VIDEO. Flăcări uriaşe la Moftin. Localnicii, speriaţi că s-a aprins din nou sonda

Flăcări uriaşe filmate la sonda din Moftin. Un cititor PortalSM ne-a semnalat faptul că sonda s-ar fi aprins din nou, însă specialiştii dau asigurări că situaţia este sub control. Practic, în vârful sondei sunt arse gazele care nu pot fi capturate, astfel că situaţia este una normală. Flăcările au fost văzute de la distanţă foarte mare şi au mai mulţi metri înălţime.

Doar că, în ultimele zile, flacăra ar fi fost mai mare, lucru care i-a speriat pe localnicii din Moftin.

Amintim că sonda din Moftin a fost distrusă în urma unor scăpări de flăcări. Pompierii, alături de specialişti canadieni, au reuşit după săptămâni bune să stingă focul necontrolat şi să închidă puţul din care ieşea gaz natural.

9 comentarii

  1. Oare Răspunde

    De ce specialiștii și autoritățile nu informează, ca niște profesioniști ce se vor, aceste lucruri înainte să se producă și nu după ce sunt sesizate de cetățeni?
    Atunci când vor face asta poate ne vom simți mai în siguranță.

    • abc Răspunde

      Specialistule, caută pe net, pe youtube, unde vrei. Gazele de sondă se ard oriunde la orice sondă, e vorba de gaze care nu se exploatează,nu e metan pe româneșteb sau e amestecat cu fel de fel de chestii. Și astea cum să te anunțe? Dacă nu arde până nu te anunță, sonda poate sări iar în aer din cauza presiunii ca data trecută când ”specialiștii” nu au fost în stare să monteze capul de erupție. Chestiile astea nu ai cum a le planifica.

      • satmarean Răspunde

        Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine abc. Cei care exploateaza trebuiau sa faca o campanie de informare, cel putin in privinta cetatenilor din Moftin(Mare, Mic). Ca sunt o gramada de tampiti care trec pe acolo si se gandesc ca au inventat gaura de la macaroana si din mersul masinii suna la 112 si spun ca iar a explodat sonda, ca este mana criminala, ca au vazut ca arde iar sonda si a fost facut lucru de mantuiala cind au stins-o, asta este alta problema. Tine de cultura civilizatie informare.
        Dau un exemplu: un destept(bunul samaritean) vede o persoana cazuta in strada, suna la 112 din balcon etajul 10, ca vedeti i s-a facut rau, e cazut nu respira. Victima , ciont, lemn, mort de beat/a refuza transportul la spital si injura ca el nu a sunat nicaieri. Intre timp este un accident, avc, infarct(sper ca la cineva la samaritean in familie) si urla lumea ca nu este ambulanta, nu vine la timp, etc. Peste 75% din cazurile la care merge ambulanta nu tine de urgenta dar unde este incultura, rautate, etc. nu ai ce sa faci.
        P.S. Nu lucrez la ambulanta, desi mi-ar place. Un asistent castiga pe undeva pe la peste 6000, un doctor peste 12000, ceea ce este mult, dar nici noi restul nu suntem mai breji.

        • abc Răspunde

          La țăranii ăștia poți să tot faci campanie. Se vor obișnui. Prin sud unde e full câmpul cu sonde dacă s-ar ocupa tot timpul cu așa ceva ar fi interesant. Ideea este că peste tot în lume e la fel.

          • satmarean

            Nu stiu la care tarani te referi. I-ti pun eu ca daca ma duc maine cu 5,6 tinerei cu vocabular elevat(gen arie de explozie, gazele ard in pamant si explodeaza la 5 km de sonda ca aia au facut sapaturi pe sub casele voastre) in moftin din porta in poarta si spun ca redeschiderea sondei prezinta pericol, punga de gaze ajunge la ei acasa si explodeaza de la o tigare si se duce draq tot satul si mor, luni sant cel putin 500 de oameni la primarie si urla ca vrea sa ii omoare cineva.

          • matroz

            @abc:din nou aveti probleme cu taranii?Mai schimbati registrul…Aici chiar era vorba de o chestiune mai serioasa decat trecerea de pietoni care nu-i perpendiculara!Pana la urma ,luam si dreptul cetatenilor de-a fi ingrijorati?Oamenii au sesizat ceea ce li se parea o problema,iar cei in drept au obligatia de-a lamuri lucrurile…Nu peste tot in lume e la fel.In Ungaria de exemplu nu-i la fel ca ei nu au gaze.?
            Poti sa arati pe youtube vreo poza cu sonde care ard gazul de sonda??Dupa tine,peste tot vezi numai flacari…..
            Nu confunzi arderea de la combinatele petrochimice?

  2. satmarean Răspunde

    am auzit de ceva campanie de incultura in Romania. Se invarte soarele in jurul pamantului sau invers. M-a mancat in cur si am intrebat batranii(vreo 6) si sa vezi ce raspuns am primit. 2 ca se invarte soarele in jurul pamantului si 4 ca il intreaba pe domnul parinte(una dintre persoane nem cu mine 76 ani), Suntem praf ca si cultura generala, scoala, citit carti si ne ducem draq ca natie si popor.

    • matroz Răspunde

      @satmarean:In Ungaria cum ati rezolvat problema?Poporul acesta pe care-l blamezi ,parca era apreciat pentru cultura sa generala!Te referi cumva la cei 5 virgula 6 tineri-tu ai scris asa-care ar avea cultura in tot satmarul?Cat despre campania de incultura…te vezi???☠️

  3. satmarean Răspunde

    matroz, eu in ungaria am fost de o data in viata mea si aia la gradina zoologica sa vada copilul meu animale cu 4 picioare, cu 2 nu trebuie sa merg pana acolo. m-am referit la 5,6 tinerei nu la cei 5,6 tinerei elevati din satmar. tu te bagi ca si chilotii in cur(degeaba si faci rau)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.