Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTOGALERIE. Omagiu lui Mihai Eminescu. 129 de ani de la moartea poetului nepereche

Astăzi, 15 iunie, se împli­nesc 129 de ani de la moar­tea poe­tu­lui român Mihai Emi­ne­scu. La Satu Mare a fost organizat un eveniment omagial, tocmai la bustul poetului nepereche.

În această dimineață, vineri, 15 iunie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a omagiat 129 de ani de la trecerea în eternitate a poetului național Mihai Eminescu, la bustul marelui poet din fața colegiului care-i poartă numele.

 

La eveniment au participat poeți și scriitori sătmăreni, oameni de cultură, cadre didactice, elevi și iubitori ai poeziei eminesciene, toți cei prezenți depunând coroane de flori la bustul poetului național din municipiul Satu Mare.

„Lucea­fă­rul poe­ziei româ­neşti” a murit la 15 iunie, la vâr­sta de 39 de ani, în Bucu­reşti și a fost înmormântat la Cimi­ti­rul Bellu, sub un tei.

Un comentariu

  1. Zile d-l Geo Răspunde

    Da’ de ce e nepereche? Ca mai toți ne găsim pereche…sper ca n-a avut ceva bai…sa fi fost introvertit sau ceva boala sexuala ca altfel nu-mi explic. Poate daca zicea mai repede ii gaseam noi ceva pereche …. sau poate se referea ca nu-si gasea perechea la pantofi sau la sosete. Cine stie ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.