Ultima actualizare: azi, 14:25

Locale

MEMORIU. Asistenţii maternali se revoltă: Cum să creşti un copil cu 600 lei/lună?

Sindicatul Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali din Satu Mare, reprezentat prin preşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a înaintat astăzi prefectului Darius Filip un memoriu prin care solicită actualizarea sumelor plătite pentru întreţinerea copiilor aflaţi în plasament.

Vasile Dârle a arătat că în momentul de față asistenții maternali profesioniști primesc pentru fiecare copil pe care îl au în îngrijire o alocație de 600 lei/lună, bani pentru hrana copiilor, echipament, cazarmament, igienico-sanitare, rechizite, jucării, cheltuieli de întreținere, medicamente sau proteze, iar această sumă este insuficientă. De multe ori asistenţii pun bani din salariile lor sau se descurcă cum pot pentru ca aceşti copii să nu se simtă discriminaţi.

Potrivit liderului sindical, ultima majorare a avut loc în anul 2015, dar de atunci au crescut preţurile, inflaţia este mai mare, iar banii sunt insuficienţi. Asistenţii maternali solicită majorarea sumei de la 600 lei/lună la 750 lei/lună.

Prefectul Darius Filip a dat asigurări că va transmite la Ministerul Muncii memoriul primită, însă a precizat că pentru rezolvarea situaţiei factorii responsabili trebuie să identifice sursa bugetară.

2 comentarii

  1. pedeapsa Răspunde

    gunoaiele din parlament ar trebui sa-si creasca copiii din 600 de lei/luna!!

    • abc Răspunde

      Gunoaiele alea pe lângă îndemnizația lor bunicică au o sumă forfetară de vreo 10000 pe lună despre care nu dau socoteală. Așa că îi doare pe ei undeva de pulime, cum spun ei (citat de la un fost deputat pedelist local).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.