Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

OFICIAL! Spital nou în municipiul Satu Mare. Investiție de peste 11 milioane de euro

Consiliului Județean Satu Mare a primit o finanțare în valoare de 11,3 milioane de euro pentru construirea unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

Comitetul de Monitorizare a Proiectelor pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria, a decis că proiectul județului Satu Mare privind modernizarea SJU Satu Mare, este câștigător. 11,3 milioane de euro vor fi investiți într-o aripă nouă lângă spitalul deja existent. O infrastructură nouă, într-o clădire de 6 nivele, va face posibilă mutarea majorității secțiilor de la Spitalul Vechi, acolo urmând să rămână doar secțiile de Psihiatrie Acuți și Cronici.

Va fi o clădire modernă, cu circuite corespunzătoare ultimelor standarde impuse în sănătate, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil. În acest fel toate secțiile se vor putea reorganiza pentru a asigura reușita intervențiilor, cu accent pe sănătatea și siguranța pacienților. Atât conducerea Consiliului Județean Satu Mare, cât și cea a Spitalului Județean de Urgență își doresc ca sătmărenii să nu mai fie nevoiți să plece în alte județe atunci când vine vorba despre sănătatea lor și să aibă ”acasă” tot confortul și toate serviciile necesare.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Satu Mare va investi cele mai mari sume de bani în sănătate, din ultimii 50 de ani. “Din cele 11,3 milioane de euro va fi construită o nouă aripă și vor fi dotate 17 secții din cele 32 de secții ale Spitalului Județean. Din anul 1975, de când există Spitalul Județean Satu Mare nu s-a făcut o astfel de investiție privind infrastructura de sănătate din județ. În primele 6 luni de la semnarea actului va trebui să prezentăm studiul de fezabilitate iar apoi vom organiza licitația pentru proiectare și execuție. Vor urma apoi, conform programului de finanțare, maximum 24 de luni în care vor trebui încheiate lucrările. Așadar, cel târziu în anul 2022 investiția trebuie finalizată, însă dacă licitația nu va dura foarte mult, proiectul are șanse să fie finalizat chiar mai repede”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, iar Satu Mare este partener cu două spitale din Szabolcs-Szatmár-Bereg și Kisvarda, din Ungaria, care vor beneficia de câte un million de euro prin acest proiect.

O veste la fel de bună este și aprobarea modernizării Unității de Primiri Urgențe, un proiect extrem de important, în valoare de 1,5 milioane de euro, care a trecut de criteriile de eligibilitate administrativă.

12 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    FELICITĂRI CELOR CARE AU SCRIS PROIECTUL! SĂ-L VEDEM CÂT MAI REPEDE REALIZAT!

  2. HBC Răspunde

    FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. ionut Răspunde

    nu este tocmai OK.
    are legatura iarasi cu ungurii…ne omoara astia…:)

    • Bb Răspunde

      Ba **** nu cu unguri iesti probleme cu romin ca 28 ani desatru prefectura cu proiecte unguri fac autostrada si mult proiecte

  4. Nha Răspunde

    Asta va fi gata dupa al treilea pod ! Never !

  5. mae Răspunde

    Acuma a mers tarr cu kereskeni la budapest sa aducă bani ,surse sigure

    • y Răspunde

      Mai verifică. Kereskenyi și Magyar sunt cu nevestele la meciul Argentina-Franța. Doar atât despre sursele tale. Sursa este feisbuk și nu numai.

      • Mae Răspunde

        Știam și asta au zburat de pe buda !!! Dar au dus ghinion unguresc cu ei și a pierdut Argentina ! Y trezește-te !!!!

        • y Răspunde

          Dacă erai deștept precum te crezi atunci scriai că este în faza avansată crearea de spitale regionale cu tot ce trebuie. Aceste spitale vor fi evaluate și superdotate iar pentru restul mukles.
          Și dacă știai că primarul e în Rusia de ce scrii prostii? Te plictisești? Că nu numai la acest meci s-a dus.

  6. s.m. Răspunde

    Hei, voi cu problemele voastre pe teme etnice! Cand veti ajunge in spital cu un infarct sau dus de catre ambulanta sau smurd dintr-un accident in care poate esti ranit tu,copilul tau , nevasta, mama,tata etc. Sunt curios cati dintre voi se vor lega de etnie si de banii, sau ca de catre cine a fost construit spitalul si din ce bani s-a construit.

  7. ombre Răspunde

    stimabililor! un spital se construieste in folosul oamenilor si nu pe dispute interetnice,si in Satu -Mare ne dusmanim?!de ce nu putem arata un pic de respect ptr orice etnie si sa nu luam intotdeauna exemplul negativ ,in conversatii dar sm are dreptate felicitari1 Si respect ptr OM! transmiteti si politicienilor!

  8. ciprian Răspunde

    Vrem sa facem spitale noi, dar sistemul nostru sanitar e mort si ingropat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.