Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea publică în acest weekend, la Satu Mare

Având în vedere multitudinea de evenimente culturale planificate pentru acest sfârşit de săptămână, jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului, în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În zilele de 22, 23  şi 24 iunie, peste 180 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiile Satu Mare şi Carei, cât  şi în localităţile Scărişoara Nouă, Ruşeni, Botiz  şi Foieni.

Efectivele Jandarmeriei Sătmărene vor fi prezente pentru a asigura măsuri de ordine publică la Festivalul Vinului Sătmărean, Festivalul Internaţional Samfest Jazz, Campionatul ACR Rally Sprint etapa a IV- a, Hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă – Hirotonirea Noului Arhiereu Vicar, Expoziţie de cai în localitatea Ruşeni, Zilele comunei Botiz, Sărbătoarea Şvabilor Careieni şi la Festivalul Verii în localitatea Foieni.

Pentru ca activităţile programate de către organizatori să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele de siguranţă publică, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări:

 • Să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale ( genţi, poşete, bagaje etc.);
 • Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
 • Să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;
 • Să respecte regulile stabilite de organizatori;
 • Să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
 • Să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.

3 comentarii

 1. unu Răspunde

  eu nu prea comentez , doar ca de zilele orasului sute de jandarmi au pazit linistea??? unde? jucau carti in duba?? pentru asta se da spor ne noapte asai?/apoi pe alta strada iti da in cap , deci fratilor cu voi sau fara voi e totuna.

  • justitie Răspunde

   erau mult prea ocupati cu apararea infractorilor din politica…si va fi la fel si de data aceasta

 2. Tunica Răspunde

  Jandarmeria apara infractorii, ma dezic de lingaii de la Jandarmerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.