Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

PSD Satu Mare: Dragnea nu are niciun motiv să-și dea demisia

Vicepreședinții PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea și Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, președintele PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, președintele PSD Bihor, Ioan Mang și liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc au luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată astăzi, însă au arătat ca aceasta este o decizie în primă instanță, iar Liviu Dragnea se bucură, în continuare, de prezumția de nevinovăție, până la rămânerea definitivă a sentinței stabilită de ultima instanță de judecată. Coaliția PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor.

Liderii social-democrați ai Regiunii de Nord Vest așteaptă ca apelul să fie judecat în concordanță cu decizia CCR și îl susțin în continuare pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.

”Președintele Liviu Dragnea nu are nici un motiv de a-și înainte demisia înainte de pronunțarea unei decizii finale și toți trebuie să ne raportăm la prevederile Constituția României, la Directivele Europene și la standardele Comisiei de la Veneția, care garantează prezumția de nevinovăție. Coaliția la guvernare PSD+ALDE nu trebuie să fie afectată și, de aceea, nici guvernarea nu va avea de suferit. Ne vom concentra pe realizarea programului de guvernare și vom duce până la capăt reforma justiției cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene. Avem încredere că Liviu Dragnea își poate demonstra în fața instanței nevinovăția și poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentința de azi. Reprezentanții social-democrați ai Regiunii de Nord-Vest fac un apel la solidaritate și unitate în interiorul Partidului Social Democrat, fiind solidari cu Liviu Dragnea”, arată reprezentanții PSD ai Regiunii de Nord-Vest.

 

 

27 comentarii

  1. Corect Răspunde

    Crapauar inima în voi de psdisti spurcatiy

    • Nelu Răspunde

      #REZIST ma p….s pe toți reprezentanții vostriinoi suntem urmatorii legionari.

  2. Alex Răspunde

    Sugetii ciotu si pe urma lingeti-l in anus cum a-ti facut si pana acuma. Jegosilor. Merita tati soarta lui Ceașcă…….

  3. Bcwc Răspunde

    (Teleor)mancurți…

  4. Rates Go for Răspunde

    Hoasca ! Iti vine Randy!

  5. Jackie Kocsan Răspunde

    Vai de pul@ satului… Ne conduce un condamnat penal… Mare bou trebuie sa fii sa sustii un condamnat penal, repetent, vanzator de bere…

  6. mae Răspunde

    Dn fedorca ! Vedeți-vă de primărie și nu mai susutineti pe jegosu de Dragnea !

  7. Garuboz Răspunde

    SCARBE ORDINARE ,NESIMTITI SI TALHARI !

  8. Bogdan Răspunde

    Domnilor-Doamnelor din psd,bucurativa de puterea pe care o aveti pana cand o aveti.nu ma mir de declaratiile facute,doamna Fedorca idem cu Dancila.stati linistiti ca le vine si lor vremea

  9. justitie Răspunde

    ce ar fi sa vedem toti penalii astia cu averile dobandite ilegal confiscate si cu ani grei la puscarie, pentru ca nu cred ca exista infractiune mai mare decat sa fure de la popor, sa fure de la orfani ma muiere! DE LA ORFANI!!! si cica nu are motiv de demisie….pai daca ar avea un gram de omenie in el si-ar taia singur venele!!!!

  10. satmareanul Răspunde

    CORECT. Dragnea nu tre sa demisioneze ! Ar trebui urgent facut cetatean de onoare al Negrestiului si premiat cu un teren la Luna Ses !

  11. satmarean Răspunde

    Nu va e rusine sa sustineti un condamnat penal?! E la a doua condamnare. Cate trebuie sa primeasca pentru ca sa nu-l mai sustineti?

  12. observator Răspunde

    Rusine PSD! Demisia, Dragnea!

  13. Ion Satmarean Răspunde

    Asta va e programul de guvernare, salvarea lui Dragnea de puscarie?!

  14. Radu Răspunde

    Cu un asemenea comportament nu meritati sa mai primiti votul meu! Sa va fie rusine pentru ca-l sustineti pe un condamnat penal!

    • cârcotaş Răspunde

      Tu n-ai fost PSD-ist niciodată.Un adevărat PSD-ist merge alături de preşedintele său până la capăt.Iar dacă la capăt e condamnarea…îşi taie venele.

  15. Ionel Răspunde

    A susține în continuare un condamnat penal, aflat la a doua condamnare, e un gest descalificant pentru dumneavoastră și pentru PSD Satu Mare.
    Ce s-a întâmplat ieri, prin condamnarea lui Liviu Dragnea, pune România într-o lumină defavorabilă în ochii lumii. Intoxicările făcute de susținătorii liderului PSD generează o situație extrem de gravă. Liviu Dragnea e capabil de orice pentru ca decizia de ieri să nu se aplice, chiar dacă va fi menținută și în urma apelului. Cu siguranță, vor goli de conținut legile incriminatoare pentru liderul PSD, așa cum au ciopârțit legislația penală, aruncând în degringoladă justiția.
    Victimizarea lui Dragnea va continua, încât azi va fi în stare să-și prezinte de fațadă demisia, decizie ce va fi întoarsă de Corul bocitoarelor social-democrate. Mai mult, e capabil să mute atenția opiniei publice de pe cazul său prin suspendarea președintelui.
    Toate aceste scenarii se pot concretiza, iar țara noastră să rămână, chiar și în anul celebrării centenarului Marii Uniri, când ar trebui să dăm dovadă de unitate, din respect față de artizanii României Mari, un teren al înfruntării dintre români și români.

  16. Sătmărean Răspunde

    Dacă PSD nu renunță la Dragnea, atunci poate renunță românii la PSD

    În orice țară democratică, un politician de vârf demisionează și numai dacă i se aduc acuzații de corupție, fără a se aștepta un verdict al tribunalului. Dar la noi e ca la nimeni.
    Acum cred că e mai limpede ca oricând că singurul plan cu care PSD a venit la Putere a fost acela de a îngenunchea Justiția și de a-l salva pe Dragnea de la închisoare. Restul, adică măririle succesive de salarii și de pensii, sunt apă de ploaie, care nu rezistă la confruntarea cu economia reală și sunt înghițite de inflație.
    Și, ca un bonus pentru pesediști, trebuie să le spunem că această condamnare nu este ultima pentru domnul Dragnea, el fiind prins și într-un alt mega-dosar, documentat de OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă).
    Ce e de făcut? Cel mai simplu ar fi ca pesediștii să renunțe ei înșiși la domnul Dragnea. Eventual, chiar azi, la ședința Comitetului Executiv. Dar cum așa ceva e greu de imaginat că se va întâmpla, rămâne foarte importantă, în continuare, presiunea străzii.

  17. Informatorul Răspunde

    Instanța care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni cu executare nu a ignorat decizia Curții Constituționale referitoare la abuzul în serviciu, așa cum susțin liderii PSD, ba, din contră, a aplicat-o întocmai.Șeful PSD a fost acuzat că, pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, a aranjat să fie angajate la Protecția Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat. Paguba adusă statului depășește 100.000 de lei.
    Curtea Constituțională (CCR) a păstrat infracțiunea de abuz în serviciu atunci când un funcționar public încalcă legislație primară (legi, ordonanțe ale Guvernului) și a eliminat-o în cazul încălcării legislației secundare (hotărâri de guvern, hotărâri ale administrației locale etc.)
    Concret, articolele care au stat la baza condamnării lui Dragnea sunt art. 25 Cod Penal/1969 (”Constrângerea morală”), art. 132 (Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie) din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, art. 248 CP/1969 (”Abuzul în serviciu contra intereselor publice”)
    Prin Decizia nr. 405 din 15 iunie 2016, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 246 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. (1) din Codul penal şi a constatat că “acestea sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma îndeplineşte în mod defectuos din cuprinsul acestora se înţelege îndeplineşte prin încălcarea legii”.În esenţă, în motivarea deciziei, Curtea a statuat că “neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuţii de serviciu reglementate expres prin legislaţia primară – legi şi ordonanţe ale Guvernului. Aceasta deoarece adoptarea unor acte de reglementare secundară care vin să detalieze legislaţia primară se realizează doar în limitele şi potrivit normelor care le ordonă. Curtea reţine că ilicitul penal este cea mai gravă formă de încălcare a unor valori sociale, iar consecinţele aplicării legii penale sunt dintre cele mai grave, astfel că stabilirea unor garanții împotriva arbitrariului prin reglementarea de către legiuitor a unor norme clare şi predictibile este obligatorie”.

  18. Dan Barna Răspunde

    PSD a trădat România și nu va fi iertat! Fiecare clipă cu PSD la putere reprezintă o amenințare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri!
    PSD a ales azi să se solidarizeze cu un infractor împotriva românilor care își doresc o societate dreaptă, condusă de oameni cinstiți și competenți. Și nu oricum, ci distrugând tot ceea ce a mai rămas nepesedizat în această țară, în primul rând Justiția independentă.
    Liviu Dragnea nu a făcut declarații după ședința liderilor PSD, ci a proferat amenințări că va merge până la capăt cu oricine îi rezistă: Președinte, Parlament, Justiție. A amenințat cu anihilarea democrației!
    PSD trebuie dat jos acum de la putere! Îi chemăm pe români alături de noi să salvăm România de Partidul Penalilor! A devenit evident că furtul este în ADNul acestui partid care apărându-l pe Dragnea se apără pe sine, de la dispariție.

    • Dan Răspunde

      Respect domnule Barna(cred că sunteţi cu adevărat Dan Barna)!Aveţi un discurs elegant,coerent,inteligent,de bun simţ.E grea lupta politică pentru că începe cu lupta electorală care,la rândul ei,începe la birtul din sat.Nu vă lăsaţi!

  19. George Răspunde

    Pe ei nu i doare de problemele noastre, ale cetatenilor, doar pe Dragnea il vad in fata ochilor, parca ar fi hipnotizati… Daca nu ne trezim acum sa luam o atitudine, ne vom trezi prea tarziu ca vor distruge tara de tot… Ptr ORGOLIILE lor personale…

  20. dana Răspunde

    Nu Dragnea e de vina ci Statul paralel si intersectat precum si fortele oculte..

    • Bogu Răspunde

      Nu vreau sa jignesc dar cred ca esti bauta lafel ca si d-na Zetea. Forte oculte….crezi ca ilegalitatile facute de Dragnea sunt din categoria horoscop? Sfat: citeste mai mult, dezvolta-ti cultura si judeca, altfel rezumate la nivelul inferior Dancila, mama lui Bula.

  21. cetatean Răspunde

    Mai PSD da voi chiar nu aveti cu cine sa schimbati PENALUL va place sa va faceti de rusine in lume ca va conduce un CONDAMNAT, sunteti jalnici si ne faceti de rusine in toata lumea !Aveti un comportament ca nordcoreieni cu Kim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.