Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Un nou serviciu online, pus la dispoziția cetățenilor de Primăria Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Evidență a Persoanelor aduce la cunoștință publică faptul că cetăţenii care au redobândit sau cărora le-a fost  acordată cetăţenia română și care nu au avut niciodată domiciliul în România se pot programa pentru depunerea cererilor privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă NUMAI ONLINE, pe pagina de internet a municipiului Satu Mare: http://www.satu-mare.ro/stiri/transcriere-acte-de-stare-civila

În prima etapă, solicitantul alege data și ora, după care completează toate câmpurile obligatorii prevăzute în aplicaţia de programare. Datele personale ale acestuia (numele de familie şi prenumele) se completează întocmai cum rezultă din actul de identitate, fără prescurtări sau iniţiale. De asemenea, se completează în aplicaţia de programare o adresă de e-mail validă, la care va primi un răspuns cuprinzând data şi ora la care este programat să depună cererea.

Menționăm că programările se pot face numai pentru zilele de luni și miercuri, sunt gratuite şi netransmisibile fiind valabile numai dacă solicitantul a primit confirmarea pe e-mailul pe care l-a trecut în programare care conține data și ora programării. O programare este alocată unei singure persoane şi nu unei familii.

Cererile se depun conform listei programărilor

Cererile se depun la sediul Serviciului de Stare Civilă situat în Complexul Comercial “Someșul”, etajul IV, în zilele de luni şi miercuri în intervalul orar 9:00 – 10.00, conform listei programărilor. Neprezentarea la data şi ora programată, neconformitatea datelor înscrise în rubricile formularului de programare cu datele care rezultă din actele prezentate (certificat/extras de stare civilă, act de identitate, certificat de cetăţenie) şi/sau lipsa actelor necesare duc la anularea rezervării.

Termenul de soluţionare a cererilor privind transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă este de 60 de zile de la data înregistrării cererii.

Acest demers se înscrie în strategia de digitalizare și transparentizare a activității demarată de Primăria Municipiului Satu Mare cu scopul eficientizării relației dintre administrația publică locală și cetățean.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.