Ultima actualizare: ieri, 21:52

Locale

Bărbatul care și-a omorât tatăl suferă de schizofrenie. Medicii nu reușesc să comunice cu el

Bărbatul din Baia Mare care și-a ucis tatăl iar mai apoi a fugit de la fața locului fiind prins în localitatea Apa din județul Satu Mare este schizofrenic și se află internat la Psihiatrie. Jurnaliștii de la Adevărul scriu că bărbatul se află internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei, iar medicii nu reuşesc să comunice cu el.

Surse din spital spun că nu se poate comunica în niciun fel cu bărbatul suspectat că şi-ar fi ucis tatăl luni noaptea. Acesta a ajuns la spital după ce, marţi noaptea, a fost prins în localitate Apa din judeţul Satu Mare. Medicii spun că astfel de comportamente sunt obişnuite în asemenea cazuri.

„Aşa se întâmplă, adeseori, cu autorii de crime. În primele 24 de ore, nu scot nicio vorbă. E acea stare de şoc. În plus, există posibilitatea să existe şi un sentiment de vinovăţie. Situaţia sa va fi analizată în perioada următoare. În termen de 30 de zile, se va întruni o comisie care va realiza expertiza medico-legală, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ”, a explicat, pentru Axanews.ro, medicul psihiaru Petru Stan.

Concluziile medico-legale vor arăta dacă a avut sau nu discernământ în momentul producerii crimei, urmând ca, în funcţie de asta, să se decidă trimiterea lui în faţa instanţei ori trimiterea lui într-un centru de specialitate.

Bărbatul de 38 de ani era diagnosticat cu schizofrenie paranoidă şi luni noaptea, probabil într-un acces de furie, procurorii spun că şi-ar fi ucis tatăl, lovindu-l cu un obiect contondent în cap, după care i-a tăiat gâtul. Liviu Gavrilescu avea 65 de ani şi a fost consilier IT la Instituţia Prefectului timp de mai mulţi ani. El a fost, de asemena, profesor la Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

Sursa – Adevărul

 

 

2 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Daca este schizofrenic el asculta de alte voci si nu de cele ale medicilor.

  2. Johny Bravo Răspunde

    Dacă este bolnav cunoscut și sub tratament sistemul nostru minunat și-a dat în petec și frumos a scăpat de el. L-a pasat la taică-su. Probabil se socotea că nu este destul de bolnav ca să fie internat. Dar stimate sistem, care este în acest caz garanția că își ia pastilele? E, așa-i că nu te interesează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.