Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

PROIECT. Drum de legătură între satele codrenești din Satu Mare și Maramureș

De-a lungul timpului, intre codrenii din Maramures si Satu Mare au existat stranse legaturi comerciale si culturale, însă accesul intre cele doua zone s-a realizat “pe jos” sau “cu carul”, peste Culmea Codrului.

In prezent, exista mai multe drumuri de pamant care traverseaza “Culmea Codrului” din Homoroade spre Maramures, avand denumiri sugestive: “Calea Asuajului” ori “Drumul Odestiului”.

În cursul zilei de ieri, 11 iulie, a avut loc o prima intalnire intre reprezentantii Comunei Homoroade si a Comunei Basesti din Maramures, precum si a reprezentantilor Romsilva din cele doua judete, avand ca obiect initierea proiectului “Realizare drum de legatura intre Comuna Homoroade (Satu Mare) si Comuna Basesti (Maramures)”.

,,Dupa identificarea traseului si stabilirea regimului juridic al noului drum vom face demersuri comune, pentru asigurarea finantarii acestui proiect”, a declarat primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

2 comentarii

  1. Andrei Răspunde

    Și ăn oraș trebuie făcute astfel de legături, Lucian Blaga pe lângă Drexi cu ieșire în Cloșca, Calea Traian cu iesire pe Botizului, pasaj cale ferata Soarelui ieșire înspre Textila Ardeleana, refăcută ieșirea pe pod prin spatele bis. ortodoxe în Soarelui pe cere se putea ocolii “JIHADU”, probabil mai sunt dar…….

  2. Alex Răspunde

    Cand va fi gata legatura nu va mai fi nici codru si nici codreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.