Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

Comisarul Adrian Bota, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Comisarul Adrian Bota a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, după trei ani de procese. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Oradea şi este definitivă.

“…urmând ca inculpatul Bota Adrian să execute pedeapsa rezultantă de: – 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim privativ de libertate şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a teza a II-a, b şi c (cu referire la calitatea de poliţist) Cod penal, pe o perioadă de 5 ani, cu titlu de pedeapsă complementară şi interzicerea exercitării aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie. Reformează dispoziţia instanţei de fond cu privire la deducerea măsurilor preventive, în sensul că deduce din pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului Bota Adrian durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu din data de 22.04.2015 până la data de 22.06.2015 inclusiv şi din data de 18.12.2015 până la data de 12.05.2016 inclusiv”, se arată în sentinţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, la 21 mai 2015, trimiterea în judecată:
– în stare de arest la domiciliu a inculpatului BOTA ADRIAN, ofițer de poliție în cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul cercetări penale, cu gradul profesional de comisar de poliție, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de:
-luare de mită, în formă continuată,
-trafic de influență, în formă continuată şi
-două infracțiuni de spălare de bani.
– sub control judiciar a inculpatului NAGY VASILE, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Bota Adrian, la data comiterii faptelor ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Satu Mare – Serviciul Cercetări Penale, în perioada 2006-2008, a pretins și primit de la un denunțător bani și bunuri totalizând 180.000 euro, constând în:
– suma de 24.000 de euro,
– două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată,
– alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte etc.)

În schimbul primirii foloaselor menționate, inculpatul BOTA ADRIAN a promis că:
– își va încălca atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu-Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane în sensul dorit de denunțător, urmând ca acele declarații să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare și a pronunțării unei hotărâri de achitare
– va interveni direct pe lângă judecătorul de la Tribunalul Satu-Mare la care fusese repartizată inițial cererea de revizuire, respectiv indirect pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel Oradea, prin intermediul unui polițist, pentru ca aceștia să admită în fond cererea de revizuire și să pronunțe hotărâri de achitare a denunțătorului.
De asemenea, inculpatul Bota Adrian i-a solicitat denunțătorului ca, în schimbul contraprestațiilor mai sus menționate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare (teren deținut în drept și în fapt de denunțător), respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare (teren deținut în fapt de denunțător).
Pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influență, inculpatul Bota Adrian i-a dispus denunțătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, au figurat persoane apropiate din cercul relaţional al celor doi inculpaţi, fără ca acestea să achite vreodată prețul acelor terenuri.
Inculpatul Nagy Vasile, la solicitarea inculpatului Bota Adrian, a găsit persoanele respective, cu toate că ştia că, prin încheierea acelor contracte de vânzare cumpărare, terenurile îi reveneau de facto inculpatului Bota Adrian, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de către acesta.
Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, precum şi poprirea sumelor de bani existente şi viitoare în conturile deţinute de inculpatul Bota Adrian.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție Satu Mare și a Serviciului de Informații și Protecție Internă Satu Mare.

29 comentarii

  1. Nepi Răspunde

    Nu e victima paralelului?

  2. Sandu Răspunde

    Leo tu cu Costi sunteti victimele paralelului,

  3. caraiman Răspunde

    Intr-o tara in care cultura coruptiei are o traditie indelungata si-a facut aparitia la inceputul anilor 2000 un personaj infect ajuns intre timp interlop de temut si un impostor notoriu care sub acoperirea uniformei de politist , a reusit dealungul anilor sa comita un sir larg de infractiuni . Incepand cu manipulari , luari de mita , santaj , camatarie ,
    Bota Adrian Nicolae a ridicat in ultimii ani coruptia la rang de ARTA . Printre victimele lui au fost tot felul de persone , functionari , colegi , rude , patroni de firme si chiar un presedinte de consiliu judetean . Foarte abil cu seninatatea omului nebun si o organizare de tip mafiot a ajuns sa se creada invicibil pana azi , cand mana lunga a legii la oprit .
    Cei pagubiti de acest gunoi ii ureaza fostului comisar La Multi Ani … in puscarie !

  4. Zoltan Răspunde

    Am ajuns și aici sa l vedem pe domnul Bota condamnat definitiv la doar 3 anișori, un fost comisar mascat cu haina de polițist,, un mare jeg de om, oare ce ia trebuit sa se încurce cu toții interlopi,lavea acasă o familie frumoasa, păcat de cei de acasă, ei sunt cei care suferă și merg sa l caute pe la portile penitenciarului pe asa zisul, soț sau tata, un ratat, mare păcat ca distrus o familie frumoasa!!!!

    • Gigel Răspunde

      No comment, documentați-vă. Și probabil cei mai corecți din Sătmareni or fi după voi Sim Leonard sau Condor.

  5. Marin Sas Răspunde

    Bine zici Gigel, polițistul e nevinovat. Însă după noile prevederi ale codului penal, recent adoptate! Până atunci, vacanță plăcută, dar nu în Costa Rica! Salută-l pe Mircea și grijă mare la săpun!!!

    • Gigel Răspunde

      Îți dau ție onoarea să-l saluți pe Mircea, poți să-l pupi și-n fund dacă-ți face placere.

  6. vasilica Răspunde

    Gigel ,gigel ai nume de caine in anonimat si caine esti si in viata reala … ii fi si tu unul la care politistul corupt ii arunca o coaja de paine . Sunt sigur ca esti un infractor ca el iar locul tau ar fi tot la bulau sa il speli pe spate . Altminteri nu ai ataca tu justitia in nemernicia ta de penal .
    Locul curvelor e pe centura iar a infractorilor la puscarie . In Romania unii infractorii mai au si haine de politist , altii pe la anaf sau chiar la guvernare . Tu gigele nu doresti sa se faca odata curatenie in tarisoara asta , sau ai buletin de csengersima , motiv pentru care as intelege de ce te dai cu curul de asfalt .

    • Gigel Răspunde

      Da, fa tu curățenie în tara sugaci de doi lei, în ce privește centura, tu te-ai prostituat deja cum vad, spor la treaba, baga mare. Iar penal ii fi tu. Pentru pâine muncesc eu nu-ți fa grija nu ling fundul în alta parte ca tine, la toți jegoși.

  7. Marin Sas Răspunde

    Gigel , nu esti tu cumva purcelul analfabet care apare pe la romaniatv in ultimele zile . Care sunt interesele tale meschine ?

  8. Tiberiu Răspunde

    Într-un stat de drept, un inculpat trebuie să-şi dovedească nevinovăţia în sala de judecată, nu prin denunţuri, presiuni şi discreditări îndreptate împotriva anchetatorilor sau a martorilor din dosar. In acest dosar Bota a fost gasit vinovat . Speram ca puscaria sa il aduca pe drumul cel bun , dupa care sa se intoarca la familia lui frumoasa si sa se integreze in societate , lucru putin de crezut . Bota are hotia in sange .

  9. dr storm Răspunde

    poate ca marin sas este condor , leonard sau chiar procuroru dna.

  10. Gheorghe Răspunde

    Gigele, la cum îți exprimi părerea în scris, ești ca la televizor! Jalnic și fără conținut, doar atacuri fără sens. Nu știu dacă încăpeți 2 în pat. Locul tău e alături de prietenul tău, poate prindeți Revelionul împreuna ca să vă urăm ,, La mulți ani”!

  11. vasilica Răspunde

    La fel ca ,, senatorul OZN ” acest infect Csorsz cu nume predestinat , adica ,,furi ” 🙂 in cazul de fata Gigel , transmitea pana nu demult mesaje extrem de vehemente prin care condamna practicile ilegale al infractorului Bota si poza intr-un justitiar provincial. Latratul lui Csorsz (furi) s-a auzit la acea data in cateva ziare , asteptand ca cineva sa-i arunce un os . Fiind toti trei cercetati si trimisi in judecata de DNA Oradea penalii au intors armele si au trecut in aceeasi barca . Atacul asupra justitiei nu ascunde decat interese meschine . Minciuna are picioare scurte penalilor .

    • Erdely Răspunde

      Da justiția oarba, când își va asuma răspunderea procurorul și judecătorul și nu vor executa cum vor mușchi lor atunci va fi un stat de drept, pana atunci totul este un joc.

  12. Viorica Răspunde

    Nu il mai atacati pe Ciorsz , e un om cu mari probleme de sanatate , nu stiu sigur daca si mentale . Cu siguranta bota l-a platit cand i-a ajuns cutitul la os , sa agite apele . Ce nu ar face omul pentru bani . Cu totii stim ca Ciutacu nu aduce ieftin oameni in emisiune sau ciors a contractat un credit ?

  13. dr storm Răspunde

    viorica vasilica ?

  14. dr storm Răspunde

    ai vrut si tu sa intri in direct cu ciutacu si nu v-ati inteles la pret?

  15. Erdely Răspunde

    Sunteți toți niște rahati care postați sub anonimat cai verzi pe pereți, distracție plăcută în continuare borfașilor, Leo și Condor.

    • Marco Răspunde

      Mai erdely , sa-ti dea dumnezeu vata in nas si bani pe ochi … daca ai coloana de ce nu le spui tu in fata lui Leo sau Condor ce ai pe suflet . Sa nu te plangi daca esti strivit daca te-ai facut vierme .

      • Erdely Răspunde

        Da cine este Leo sau Condor, doi penali jegoși ce sa vorbesc cu ei nu cobor la nivelu lor

  16. satmarean Răspunde

    inca un gunoi de politist corupt la puscarie . Felicitari DNA … faceti curatenie generala !

  17. Gheorghe Răspunde

    Gigel ciors sau a fura sau cum naiba ti-o mai zice , nu mai latri nimic acum cand amicul tau e proaspat recidivist .
    Vezi ? …. cand esti prost si nu stii ca esti prost , e doar greu pentru cei din jurul tau .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.