Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

SCHIMBARE. Presa online domină clar peisajul media din Satu Mare. Record de expunere

Peisajul media din județul Satu Mare a înregistrat schimbări importante în ultimii ani. De circa cinci ani asistăm la declinul variantei print (adică a ziarului clasic) și la creșterea covârșitoare a importanței și expunerii publicațiilor online. Un raport invers proporțional.

SCHIMBARE. Noile tehnologii au propulsat, în ultimii ani, extrem de rapid presa online în preferințele publicului, în detrimentul presei tipărite, care pierde tot mai mult teren și se vede nevoită să își reducă tirajele.

STATISTICĂ. Principalele șase publicații online (portalsm.ro, obiectivsm.ro, satumarenews.ro, presasm.ro, satmareanul.net și satumareonline.ro) din județul Satu Mare au împreună cel puțin 75.000 de cititori unici în fiecare zi! Vorbim aici despre cel puțin jumătate dintre sătmărenii care au acces la internet! La polul opus, ziarele tipărite (de limbă română) au, în total, o medie de circa 5.000 de ziare/zilnic. Faceți dumneavoastră calculele!

AVANTAJE. Printre avantajele oferite de presa online sunt: rapiditatea în furnizarea informațiilor, actualizarea noutăților în timp real, funcția duală (atât de presa scrisă cât și video, prin trasmisii în direct și videoreportaje), accesul foarte facil la informație (la un click distanță) și, cel mai important, totul este gratuit!

EXPUNERE. Informațiile clare, concise și rapide pot fi citite de pe orice dispozitiv media inteligent (telefoane, tablete, laptop, calculatoare) în pauzele de la muncă, în timpul de așteaptare de la un salon, un cabinet medical sau în autobuz spre casă. Ceea ce ajută cetățenii să acționeze în conformitate cu ultimele noutăți din județul Satu Mare.

INDEPENDENȚĂ. Neavând cheltuieli mari de funcționare, presa online nu are nevoie de bugete consistente. De conectarea obligatorie la banul public. Acesta este și motivul pentru care în jurnalismul online din județul Satu Mare o să găsiți informații netrecute prin multe filtre.

ANGAJAMENT. Jurnaliștii care dețin publicațiile online sunt tineri, dornici de schimbare. Sunt proprii lor stăpâni. Ei dețin brand-urile, fapt care le conferă independență editorială. Motiv pentru care, în ultimii ani, principalii actori politici au început să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, nu patronilor de ziar/televiziune.

PERSPECTIVĂ. Rețeta de succes a mass media online nu e inventată în județul Satu Mare. Dar sătmărenii au înțeles să țină pasul cu lumea modernă, în ceea ce privește informarea. Cu evoluția informației și a tehnologiei. În timp ce presa tipărită se află pe cale de dispariție. Atât la nivel național, cât și local.

MULȚUMIM. Sătmărenii au produs schimbarea! Sătmărenii au ales! Vremurile se schimbă, iar datele vorbesc de la sine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.